Aula de Mercat

Es comptarà amb diverses col·laboracions de xefs, prescriptors, i col·lectius que tenen en comú una aproximació al món de la gastronomia alineada amb el concepte d’alimentació sostenible i saludable.

divendres, 20 d’octubre

11:00 - 11:45 h

Xerrada de conscienciació amb El banc dels aliments

 

13:30 - 14:15 h

Degustació de cerveses amb Estrella Damm

 

14:30 - 15:15 h

Taller Com fer gelats a casa amb DelaCrem

 

18:00 - 20:30 h

Showcooking d'alta gastronomia amb els Germans Torres

presentat per Belén Parra

Hermanos Torres

Els Germans Torres, un binomi gastronòmic
Bessons nascuts a Barcelona el 1970, Javier i Sergio Torres tenen clara la seva vocació culinària des de la infantesa. Gràcies a ella, una excelsa formació i el tractament del producte des de la reflexió tècnica i sensorial, han aconseguit amb el seu restaurant Dos Cielos Barcelona dues estrelles a l'edició per al 2018 de la Guia Michelín, i després del tancament, van renovar dues estrelles per al nou restaurant, Cocina Hermanos Torres, a la Guia Michelin 2019.
La personalitat de la cuina dels germans Torres es troba a la recerca del màxim rendiment del producte amb la mínima manipulació, dóna uns plats d'aparença senzilla, però amb molta reflexió al darrere, i un gran atractiu en colors, aromes, sabors i textures, gràcies al seu domini de la tècnica

Reserva la teva plaça

dissabte, 21 d’octubre

11:15 - 12:00 h

Xerrada: Gastronomia i creativitat, a càrrec del xef Oriol Castro del restaurant Disfrutar

Oriol Castro

Oriol Castro és un dels cuiners i propietaris del restaurant Disfrutar, juntament amb Mateu Casañas i Eduard Xatruch. Tots tres destaquen per ser els representants d'una cuina d'estil clarament avantguardista, on els plats destaquen per la seva gran personalitat, marcadament mediterrània. En definitiva, un restaurant de cuina atrevida, divertida i moderna a la recerca del "gust" com a premissa principal.
La creativitat i la innovació seran l'eix central de la xerrada, i qui millor que els hereus directes de la revolucionària cuina de “El Bulli”, per explicar-nos aquests conceptes.

Reserva la teva plaça

 

12:15 - 13:00 h

Showcooking d'alta gastronomia a càrrec de la xef Alejandra Ormeño del restaurant Ají

Alejandra Olmeño

Referent de la cuina Nikkei a Barcelona, la xef Alejandra Ormeño lidera amb passió i talent la proposta gastronòmica del Restaurant Ají.
Nascuda a Lima (Perú), Alejandra va arribar a Barcelona l’any 2007 per continuar la seva formació en prestigioses escoles i cuines. Al Restaurant Ají, la xef s'inspira en els seus records i experiències de vida per traslladar els comensals fins a les arrels de la cuina Nikkei, una gastronomia que va sorgir de la migració de ciutadans japonesos a Perú a finals del segle XIX i que combina les impecables tècniques japoneses amb l'exuberància dels productes del país andí.
Els seus habituals viatges a Perú la mantenen en constant sintonia amb les seves arrels i li permeten conèixer de primera mà les noves tendències de la cuina Nikkei per aplicar-les als seus nous plats.
Una proposta culinària rica en creativitat, sabors i textures, que combina la tradició amb una mirada constant al futur i que està reconeguda a la Guia Michelin des de l’any 2018.
Restaurant Ají: Perú... Japó... Fusió!

Reserva la teva plaça

 

13:30 - 14:15 h

Xerrada magistral sobre carn de cavall

a càrrec de Juan Antonio Ortiz, del Mercat de Provençals

 

14:45 - 15:15 h

Cuina eficient: formes d’aprofitar millor el temps i altres recursos

amb Espigoladors

 

15:45 - 16:30 h

Cuinant amb plantes oblidades, activitat d'Espai Consum Responsable

amb el Col·lectiu Eixarcolant

 

17:30 - 18:15 h

Showcooking d'alta gastronomia a càrrec del xef Raül Balam del restaurant Moments

Raül Balam

Raül Balam i la seva mare, Carme Ruscalleda, són devots de la cuina creativa, fresca i saludable inspirada en la cultura culinària catalana. Raül, al capdavant dels fogons del restaurant Moments, situat dins l'Hotel Mandarin Oriental, li agrada oferir al comensal viatges gastronòmics, un xef extravertit i mediàtic que ens parlarà de la creativitat i la innovació, segells del seu estil de cuina.

Reserva la teva plaça

 

20:00 - 20:45 h

Degustació de vins catalans

Institut Català de la vinya i el vi

diumenge, 22 d’octubre

11:00 - 11:45 h

Taller infantil: "Vine i fes la teva pròpia hamburguesa"

Parlarem sobre la carn, el benestar animal i el producte de proximitat, la importància per la salut d’una dieta sana i equilibrada on la carn té el seu paper i fomentem la Dieta Mediterrània, SOM EL QUE MENGEM!!
Posteriorment, els nens i nenes inicien crearan la seva hamburguesa.
Cada participant s’endurà la seva hamburguesa i la podrà cuinar a les barbacoes . Bon profit !!!
Adreçat a nens i nenes a partir de 5 anys.

Reserva la teva plaça

A càrrec del Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram

 

12:15 - 13:00 h

Showcooking d'alta gastronomia a càrrec dels xefs Francesc Beltri i Nicolas de la Vega del restaurant Slow & Low

presentat per Magda Minguet

Francesc Beltri i Nicolás de la Vega

Slow&low és l'últim dels restaurants de Barcelona en ser reconegut per Michelin, amb una estrella que premia la feina dels seus xefs, Francesc Beltri i Nicolas de la Vega. Durant el showcooking, els xefs ens revelaran els diversos camins que transiten per arribar a les seves elaboracions, les quals es caracteritzen per un estil únic en la combinació de sabors. Defineixen el seu procés creatiu com la part més caòtica i alhora més fascinant de la seva feina, emprant una varietat de mètodes per crear cada plat. Durant l'esdeveniment, podrem ser testimonis en directe de com aconsegueixen la perfecció en un plat, potenciant el sabor, l'acidesa, el picant i la lleugeresa en cada creació gastronòmica, i ens explicaran pas a pas el procés creatiu que segueixen.

Reserva la teva plaça

 

13:30 - 14:15 h

Taller creatiu de fruita seca

amb Frit Ravich

 

16:00 - 16:45 h

Showcooking d'alta gastronomia a càrrec del xef Rafa de Bedoya del restaurant Aleia

presentat per Tana Collados

Rafa de Bedoya

Dues cultures conformen la cuina de Rafa de Bedoya a Aleia Restaurant, els seus orígens andalusos i l'arrelament català.
Cultures que dialoguen i van de la mà a Aleia, influències de les dues regions que Rafa de Bedoya posa en valor realçant la seva tradició. Aquests patrimonis culturals i gastronòmics units en el temps i amb tanta influència a la dieta mediterrània són la premissa de l'equip d'Aleia.
Les bases de la cuina són el punt de partida a Aleia, sent les arrels andaluses i catalanes el començament de la seva cuina reflexiva. Receptes tradicionals són l'essència de nous plats refinats i elegants, una aposta per realçar l'herència gastronòmica.

Reserva la teva plaça

 

17:00 - 17:45 h

Taller de pasta fresca

amb Smeg

 

18:15 - 19:00 h

Taller de cocktail

amb Royal Blis

 

19:30 - 20:15 h

Degustació de vins catalans

Institut Català de la vinya i el vi