Retrat de Llucia Ramis

Escriptora

(Palma, 1977). Va debutar com a novel·lista el 2008 amb Coses que et passen a Barcelona quan tens trenta anys (Columna/Barrett). El seu segon llibre, Egosurfing (Destino), va obtenir el premi Josep Pla 2010. També és autora de Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes (Columna/Libros del Asteroide), i Les possessions, Premi Llibres Anagrama 2018 i Premi El Setè Cel de Salt.

Il·lustrat per Gabriel Salvadó, El petit menjatemps és un conte que va escriure als 15 anys i que ha recuperat La Galera. A Bruguera ha publicat 50 llibres que m’han canviat la vida, il·lustrat per Julio Fuentes. També té contes i relats en diverses antologies. Ha estat reconeguda amb el Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel, concedit per l’Obra Cultural Balear, amb el Premi Time Out al millor creador del 2013, i amb el Premi Gaudí Gresol a l’Excel·lència per la seva trajectòria literària. Actualment col·labora com a cronista cultural i columnista a La Vanguardia, així com a programes de Rac1, Catalunya Ràdio i TV3.

 

Retrat: ©Marta Calvo

Articles de Llucia Ramis Laloux

Noia llegint a Wattpad
Wattpad: una altra manera de llegir

El fenomen Wattpad ha revolucionat el món editorial. Joves escriptores hi estan triomfant, primer a la xarxa i després a les llibreries. Les seves obres, de temàtiques diverses però amb...

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis