Retrat de Marta Guadalupe Rivera Ferre

Doctora en veterinària i sociologia

Professora d’Investigació a INGENIO (CSIC-UPV), doctora en Veterinària (Universitat de Còrdova) i doctora en Sociologia (Universitat Autònoma de Barcelona). 

Ha fet els seus treballs pre i postdoctorals al Rowett Research Institute del Regne Unit, a l’Alterra Research Institute a la Universitat de Wageningen dels Països Baixos, a la Universitat Autònoma de Barcelona i al Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari. És directora de la càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (2014-2021).

Ha participat com a autora líder en dos grups de l’ONU: Avaluació Internacional del Paper del Coneixement, la Ciència i la Tecnologia per al Desenvolupament Agrícola (IAASTD, 2005-2008) i Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC: 2010-2014, 2016-2019, 2019-2022). Pertany al comitè científic assessor del programa d’Agricultura, Seguretat Alimentària i Canvi Climàtic (FACCE-JPI) de la Unió Europea.

Articles de Marta Guadalupe Rivera Ferre

Il·lustració © Riki Blanco
Cap a un nou model alimentariLa mercantilització de l’agricultura: impactes i alternatives

Des de mitjans del segle XX, l’agricultura ha patit més transformacions que en els darrers 10.000 anys. Ha deixat de ser un bé comú per convertir-se en una mercaderia. La producció...

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis