Fotografia d'Oriol Estela

Economista i Geògraf

Professional de desenvolupament econòmic local des del 1994, primer com a consultor privat per a administracions públiques a Espanya i l’Amèrica Llatina i, a partir del 2005, a la Diputació de Barcelona, on va ser cap de l’Oficina Tècnica d’Estratègies per al Desenvolupament Econòmic (2012-2016). Actualment, és el coordinador general del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona. 

També exerceix com a coordinador tècnic de la Càtedra Barcelona-UPF de Política Econòmica Local, és membre del claustre docent del Centro Iberoamericano de Desarrollo Estratégico Urbano i professor al màster Metròpoli en Estudis Urbans i Metropolitans de la UAB. Forma part del consell assessor del Pla de Barris de Barcelona i del consell científic de la Fundació BIT Habitat, entre d’altres.

Darrera actualització: 30 d'abril del 2024

Articles de Oriol Estela Barnet

Il·lustració ©Rebeka Elizegi
La ciutat dels cinc milionsDe què parlem quan parlem de regió metropolitana?

L’expansió de la urbanització, amb el consegüent desbordament dels límits administratius, afecta de manera...

Il·lustració © Maria Corte
Els futurs del treballTreballar en la metròpoli post-covid

La pandèmia ha accelerat la implantació del teletreball i s’han multiplicat les reflexions sobre els canvis que comporta i com aquest canvi transforma la ciutat. Moltes persones ja no...

Il·lustració © Ana Yael Zareceansky. Dues persones es troben assegudes en uns balancins, cadascuna sobre un precipici. Entre les dues persones es veu un pont que aquestes dues persones estan teixint.
Construir la metròpoliL’hora de les polítiques econòmiques reequilibradores i amb projecció global

Una de les preguntes essencials que ciutats com Barcelona es formulen actualment és com conjugar l’èxit econòmic en termes globals amb la prosperitat i el progrés social a escala...

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis