Fotografia d'Oriol Nel·lo

Geògraf

(Barcelona, 1957). Especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori, és professor de geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha estat director de l’Institut d’Estudis Metropolitans de Barcelona (1988-1999), diputat al Parlament de Catalunya (1999-2003) i secretari per la Planificació Territorial de la Generalitat de Catalunya (2003-2011).

Entre d’altres, és autor de La ciudad en movimiento: Crisis social y respuesta ciudadana (Díaz & Pons, 2015), Cities in the 21st Century (Routledge, 2016, editat amb Renata Mele) i Barrios y crisis. Crisis económica, segregación urbana e innovación social en Cataluña (Tirant, 2018, coordinat amb Ismael Blanco). També és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans.

Darrera actualització: 30 de març de 2024

Articles de Oriol Nel·lo

Il·lustració © Ana Yael Zareceansky. Dues dones a l'interior d'un laberint fet de vegetació. Cadascuna es troba en un punt que no veu a l'altra i cadascuna talla les plantes amb un talla gespa.
Construir la metròpoliPolítiques públiques contra la segregació urbana

La tendència a la segregació residencial dels grups socials es dona, en major o menor mesura, a totes les ciutats, també a la nostra. Caldria situar les desigualtats...

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis