Retrat de Santiago Alba Rico

Escriptor i assagista

Santiago Alba Rico és escriptor i assagista. Va estudiar Filosofia a la Universitat Complutense de Madrid. Als anys vuitanta, va ser guionista del mític programa de televisió La bola de cristal i ha publicat més de vint llibres sobre política, filosofia i literatura, així com tres contes infantils i una obra de teatre. 

Traductor de l’àrab, col·labora també habitualment amb diversos mitjans de comunicació com Público, Cuarto Poder, CTXT, Diari Ara El País. Ha publicat els assajos Las reglas del caos: Apuntes para una antropología del mercado (Anagrama, 1995), finalista del premi Anagrama d’assaig, i, més recentement, Islamofobia. Nosotros, los otros, el miedo (Icaria, 2015), Nadie está seguro con un libro en las manos: lecturas inconvenientes (Catarata, 2018) i Última hora. Los cuentos de Carne Cruda (Arrebato, 2019) on compila les seves col·laboracions radiofòniques amb el programa Carne Cruda.

Articles de Santiago Alba Rico

Il·lustració © Raquel Marín
Ciutat oberta. Els reptes del futurLa fi del món (comú)

El terraplanisme i altres utopies negacionistes són l’expressió radical d’un disgust cada cop més estès davant la descomposició mental i material del món comú. No volen viure en un món...

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis