Retrat de Xavier Casals

Professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna

Doctor en Història Contemporània i professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Ha centrat la major part dels seus estudis en l’evolució de l’extrema dreta, el populisme i la violència política.

És autor, entre altres obres, de Neonazis en España. De las audiciones wagnerianas a los skinheads (1966-1995), (Hojas Nuevas, 1995); La tentación neofascista en España, (Plaza & Janés, 1998); Ultrapatriotas. Extrema derecha y nacionalismo de la Guerra Fría a la era de la globalización, (Crítica, 2003); Ultracatalunya. L’extrema dreta a Catalunya: de l’emergència del “búnker” al rebuig de les mesquites (1966-2006), (La esfera de los libros, 2007); El pueblo contra el parlamento. El nuevo populismo en España, 1989-2013, (Pasado y Presente, 2013) i La Transición española. El voto ignorado de las armas, (Pasado y Presente, 2016).

Articles de Xavier Casals

Il·lustració © Raquel Marín
Ciutat oberta. Els reptes del futurCom definir Vox? Cinc claus interpretatives

Els vaivens electorals de Vox indiquen que la seva base no és tan sòlida com sembla. Aquest partit, que s’assenta sobre una estructura vertical, una teorització ideològica escassa i una...

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis