Construir ciutat i ciutadania

Barcelona Metròpolis enceta una nova etapa. Estrenem nou format, nou disseny i un nou espai digital. La nova Barcelona Metròpolis pretén ser una eina que faciliti i estimuli el debat ciutadà sobre les grans qüestions que marcaran el nostre avenir.

Amb aquest número, el 109 de la seva història, Barcelona Metròpolis enceta una nova etapa. Estrenem nou format, nou disseny i un nou espai digital. Partim d’una experiència anterior reeixida i el que ara ens proposem és reorientar els continguts per enfortir la vessant més reflexiva. La nova Barcelona Metròpolis pretén ser una eina que faciliti i estimuli el debat ciutadà sobre les grans qüestions que marcaran el nostre avenir. Volem contribuir a crear pensament i facilitar així la participació dels ciutadans en les decisions que els afecten.

Una bona deliberació democràtica requereix temps i coneixement. En aquests moments de confusió i postveritat, no és informació el que manca. Sovint n’hi ha fins i tot massa. Però no sempre informació equival a coneixement. Per entendre la complexitat del nostre temps, convuls i accelerat, necessitem espais de reflexió pausada, de cocció lenta, on els ciutadans puguin formar-se una opinió lliure i entenimentada.

Sabem que el futur es decidirà a les ciutats. Barcelona ha demostrat tenir la creativitat i la força necessàries per esdevenir una metròpolis oberta al món. Però, per la mateixa raó, pateix també els efectes nocius d’una globalització que sovint avantposa els interessos de certes minories extractives als de la comunitat. Volem contribuir al debat sobre com construir ciutat i ciutadania i com millorar la qualitat de la nostra democràcia.

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis