Una vida normal

Mans agafades d'una parella de gent gran.  © Laura Guerrero

Fa poc temps vam perdre una forma de viure. Va quedar enfonsada sota una muntanya de lletres i de llàgrimes. Avui l’evoquem en les nostres converses, surt als subtítols de les notícies i, sobretot, somiem amb ella. Quan ens pensàvem que era l’últim que podíem perdre, va desaparèixer. L’anomenàvem “una vida normal”.

Sara, la protagonista de La hija de un ladrón, s’enfronta a tot per trobar aquesta forma de viure. A ella, l’hi ha negat. A l’òpera prima de Belén Funes, a qui entrevistem en aquestes pàgines, la lluita de la Sara és a peu de carrer, sortejant obstacles, i està feta de coses simples i propòsits no massa llunyans. L’únic que desitja aquesta jove mare és tenir “una vida normal”.

També Barcelona, dona lluitadora i vital, es troba avui perduda en aquesta recerca. Ha viscut el seu Sant Jordi en silenci, amb les llibreries tancades i sense roses als carrers. Temorosa. Però ella, per fortuna, té els seus llibres per no sentir-se desemparada, com podem llegir a les pàgines de Barcelona: títol provisional, que destaquem en aquesta secció. Ningú millor que els autors que l’han relatat, des de Rodoreda a Casavella, per apropar-nos el batec d’aquesta ciutat, que avui només somia amb tenir de nou “una vida normal”.

Temàtiques relacionades

Del número

La ciutat després de la pandèmia. Revista Metròpolis 115

N115 - maig 20 Índex

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis