Un cicle de debats al voltant de l'exposició « Subúrbia. La construcció del somni americà» ens aproxima a la cultura dels Estats Units des de la literatura, l'urbanisme, la sociologia i la ficció audiovisual.

La imatge del suburbi condensa, com poques altres, les aspiracions, els desitjos i els valors de la societat nord-americana de la postguerra: el naixement de les classes mitjanes, el triomf de la cultura del treball i el capitalisme, l’eclosió de la societat de consum i l’anhel de la propietat privada, la ubiqüitat dels valors WASP i la família nuclear com a eix vertebrador de la societat i la moral.

Dècades després de l’esclat d’aquest model, proposem fer una passejada per les voreres de «Subúrbia» per observar-ne les transformacions més recents i fer una reflexió més àmplia sobre la cultura i la societat nord-americanes avui. Des de la literatura, la sociologia, l’urbanisme o la ficció audiovisual, farem un balanç dels encerts i les desviacions del model suburbial i el «somni americà» al qual apuntava, i ens preguntarem sobre la seva vigència en un món que ja és molt diferent d’aquell que el va veure néixer.

Activitats

Serielizados, Robin Green, Ainhoa Marzol i Enric Albero

El somni americà: un viatge a través de les sèries

19 abril 2024 a les 18:30 h

Margaret Crawford

Repensar el suburbi nord-americà

15 maig 2024 a les 18:30 h

Keeanga-Yamahtta Taylor

Qui té dret a una casa?

21 maig 2024 a les 18:30 h

A.M. Homes

Alienació als EUA

23 maig 2024 a les 18:30 h

Richard Ford

Rastres de felicitat

10 de juny 2024 a les 18:30 h

Horaris

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis