Espai: Hall

Pensament. Olga Tokarczuk, J. M. Coetzee, Enzo Traverso, Olivette Otele, Lea Ypi, Srećko Horvat, Edurne Portela, Blanca Garcés, Mathias Énard i Valerie Miles reflexionen sobre el sentit d’Europa avui.

Del 27 al 30 de setembre, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull Europa! , un cicle de debats que es proposa imaginar un nou sentit per a Europa, recuperant i expandint la confiança en el futur dels seus inicis.

Amb els Premis Nobel de Literatura Olga Tokarczuk i J. M. Coetzee, els historiadors Enzo Traverso i Olivette Otele, els filòsofs Lea Ypi i Srećko Horvat, els escriptors Edurne Portela i Mathias Énard, la politòloga Blanca Garcés i l'editora Valerie Miles ens endinsarem en les lliçons que podem aprendre de la història comuna, de la guerra i els feixismes, explorant els significats de les paraules frontera i llibertat. Des de la literatura, imaginarem nous relats que transitin per la diversitat i la complexitat del nostre temps i obrin nous horitzons de futur per al continent.

Consulteu el programa.

Horaris

Cicle de debats sobre el sentit d’Europa avui amb els Premis Nobel de Literatura  Olga Tokarczuk i J.M. Coetzee, els historiadors  Enzo Traverso i Olivette Otele, els filòsofs Lea Ypi i Srećko Horvat, els escriptors Edurne Portela i Mathias Énard i la investigadora  Blanca Garcés.

Avui, més de 60 anys després de la seva creació, la Unió Europea ha de fer front a grans reptes que posen en risc alguns dels seus valors fundacionals. Per a les generacions més joves, queda lluny l’impuls que va fer néixer el projecte, profundament marcat per l’espectre de la Segona Guerra Mundial i el clam per construir la pau al continent.

Del 27 al 30 de setembre al CCCB, aquest cicle de debats es proposa imaginar un nou sentit per a Europa, recuperant i expandint la confiança en el futur dels seus inicis. Ens endinsarem en les lliçons que podem aprendre de la història comuna, de la guerra i els feixismes, i explorarem els significats de les paraules frontera i llibertat. Des de la literatura, imaginarem nous relats que transitin per la diversitat i la complexitat del nostre temps i obrin nous horitzons de futur per al continent.

Cicle organitzat en el marc de la Presidència Espanyola del Consell de la UE i amb el suport de l’Oficina de Coordinació de la Presidència espanyola de la UE.


27 de setembre

Olga Tokarczuk. Literatura, el més vell dels continents


28 de setembre

Lea Ypi i Srećko Horvat. Els camins de la llibertat


29 de setembre

Olivette Otele i Blanca Garcés. Noves i velles fronteres

Mathias Énard i Edurne Portela. Un continent fet de paraules


30 de setembre

Enzo Traverso. Europa, laboratori d'idees

J. M. Coetzee i Valerie Miles. Europa i el món de fora

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis