None

Exposicions. Com transformarà la impressió en 3D el nostre dia a dia i què suposarà per al sistema productiu actual?

A l’exposició “Print3D” descobrirem les aplicacions pràctiques en les quals ja s’està fent servir la impressió en 3D en camps tan diversos com ara la medicina, la construcció o l’art. També veurem com la impressió en 3D ens permet recrear espècies extintes o relíquies arqueològiques, i com la farem servir a l’espai i en d’altres planetes.

La mostra té vuit àrees temàtiques. A la primera s’explica què és i com s’imprimeix en tres dimensions. La segona exposa els avenços que la impressió en 3D està permetent a l’àrea sanitària, com ara les impressions prèvies a les intervencions quirúrgiques i fins i tot la impressió de pell i vasos sanguinis.

El tercer àmbit aborda com la impressió en 3D significa un accés ràpid a quelcom que necessitem i també suposa l’adaptació personal de les coses i la seva customització. En una quarta àrea ens submergirem en la creativitat, a través d’una galeria d’art amb els avenços de la impressió en 3D en el món més sensitiu.

Després entrarem en una gran sala plena de peces impreses en 3D: cadires, gerros, làmpades, llibres… Però no només mirarem, sinó que podrem dissenyar mobiliari i objectes.

En el sisè àmbit comprovarem que aquesta tecnologia ens permet construir el món que ens envolta. Al nostre país ja tenim un pont imprès, i el veurem en maqueta.

En el setè àmbit comprendrem que aquesta revolució és molt positiva per al medi ambient: els focus de fabricació mundial donaran pas a les impressions a escala local, que ens faran estalviar en transport, energia i emmagatzematge.

Finalment, descobrirem el que aquesta tecnologia representarà en l’exploració espacial. Permetrà imprimir estructures espacials fetes amb materials de l’espai i facilitarà l’expansió dels humans més enllà de la Terra.

Horaris

"PRINT3D" és una exposició que ens convida a viatjar cap al futur a través de la impressió 3D. Fins a quin punt transformarà el nostre dia a dia i què suposarà això per al sistema productiu actual? Un recorregut a través d´aquesta mostra ens ajudarà a descobrir la versatilitat d´aquesta tecnologia. Hi trobarem múltiples aplicacions pràctiques en les quals ja s´està fent servir la impressió 3D, en camps tan diversos com la medicina, la construcció o l´art.

Navegarem pel temps gràcies a la impressió 3D, descobrint com ens permet recrear espècies extintes o relíquies arqueològiques amb tota mena de detalls. Però no només podrem viatjar al passat, sinó que també imaginarem el nostre futur, fent servir aquesta mena d´impressió a l´espai i en altres planetes. En aquests escenaris on els recursos són molt limitats, la versatilitat d´aquesta tecnologia és inigualable. Fins a on ens durà la impressió 3D?

Per conèixer l´abast d´aquesta revolució impulsada per la impressió 3D, recorrerem vuit àrees temàtiques. A la primera s´explica què és i com s´imprimeix en 3 dimensions. Un segon àmbit exposa els múltiples avenços que la impressió 3D està permetent a l´àrea sanitària, com ara la realització d´impressions prèvies a les intervencions quirúrgiques i fins i tot la impressió de pell i vasos sanguinis. El tercer àmbit exposa com el fet d´imprimir en 3D no només significa l´accés ràpid a quelcom que necessitem, sinó que també suposa l´adaptació personal de les coses i la seva customització. En una quarta àrea temàtica ens submergirem en la creativitat de l´individu en tots els seus aspectes. El visitant es podrà endinsar en una galeria d´art i gaudir dels avenços de la impressió 3D en el món més sensitiu.

Després de sortir de la galeria, entrarem en una gran sala plena de peces impreses en 3D: cadires, gerros, làmpades, llibres... Però no només mirarem, sinó que podrem dissenyar mobiliari i objectes. En el sisè àmbit comprovarem que aquesta tecnologia ens permet construir el món que ens envolta. Al nostre país ja tenim un pont imprès, i el veurem en maqueta. En el setè àmbit, comprendrem que aquesta revolució és molt positiva per al medi ambient: els focus de fabricació mundial donaran pas a les impressions a escala local, que ens faran estalviar en transport, energia i emmagatzematge. Per últim, descobrirem el que aquesta tecnologia representarà en l´exploració espacial. Permetrà imprimir estructures espacials fetes amb materials de l´espai i facilitarà, en definitiva, l´expansió dels humans més enllà de la Terra.

Adreça:
Carrer d'Isaac Newton, 26
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - la Bonanova
Població:
Barcelona

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis