Exposicions. L’exposició explora l’univers del filòsof i teòleg català Raimon Panikkar.

Amb motiu de l’Any Panikkar, el Palau Robert ofereix una exposició pensada per difondre la figura del filòsof Raimon Panikkar.

L’obra de Panikkar, relativament poc coneguda, aprofundeix en temes com la interculturalitat i el diàleg interreligiós i l’espiritualitat i constitueix una de les aportacions més rellevants del pensament català al món.

L’exposició, basada en les dimensions de la realitat que recull Panikkar al seu llibre La intuición cosmoteándrica, es divideix en tres parts: “Kosmos” (dimensió còsmica o naturalesa), “Anthropos” (dimensió humana) i “Theos” (dimensió divina).

Aquesta exposició, organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i el Palau Robert, ha estat comissionada per Ignasi Moreta i Xavier Serra Narciso.

Coincidint amb l’exposició, se celebrarà el cicle de conferències titulat “Viure el pensament de Raimon Panikkar”, organitzat pel mateix Palau Robert i l’associació Casa de l’Ésser. Les conferències tindran lloc els dies 23 d’octubre, 13 i 27 de novembre i 11 de desembre a la sala d’actes de les Cotxeres.

Horaris


Aquesta és una de les activitats programades amb motiu de l´Any Panikkar, la commemoració del centenari del naixement del filòsof que han impulsat la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, amb Ignasi Moreta com a comissari. Xavier Serra Narciso i el mateix Ignasi Moreta comissarien també l'exposició, organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i el Palau Robert, que es pot visitar de l´11 d´octubre al 3 de febrer.

Panikkar és, al costat de Ramon Llull, una de les figures més rellevants que ha donat el pensament català al món. Les reflexions de Panikkar sobre el diàleg intercultural i interreligiós contribueixen de manera decisiva a l´entesa i la comprensió entre persones que pertanyen a cosmovisions diferents, motiu pel qual afavorir la lectura de Panikkar és també afavorir la cohesió social.

Un dels llibres fonamentals de Panikkar és La realitat cosmoteàndrica. En aquest llibre, Panikkar diu que la realitat té tres dimensions: la còsmica (naturalesa), la humana (ésser humà) i la divina (Déu). Cap d'aquestes dimensions és superior a l'altra, i en cada fragment de realitat és possible trobar-hi les tres dimensions.

L'exposició s'articula en aquests tres àmbits: Kosmos, Anthropos i Theos, és a dir, la dimensió còsmica, la humana i la divina. Cal destacar que el tercer àmbit acull una sala de meditació en la qual el visitant que ho desitgi pot descalçar-se i seure a terra en silenci.

El 2 de novembre, dia del naixement de Panikkar, es posa a la venda el llibre-catàleg de l´exposició "El món de Raimon Panikkar: una mirada integradora", que es podrà adquirir a l´Oficina de Turisme i a les llibreries. La publicació es presentarà durant el mes de novembre al Palau Robert.

Coincidint amb l´exposició, el Palau Robert i l´associació Casa de l´Ésser organitzen el cicle de conferències "Viure el pensament de Raimon Panikkar" el 23 d´octubre, 13 i 27 de novembre i 11 de desembre, de les 19 a les 21 hores, a la Sala d´Actes de les Cotxeres.

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

Adreça:
Pg Gràcia, 107
Districte:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08008
Població:
Barcelona