Exposicions. La mostra “Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya” arriba a la Fundació Joan Miró.

L’exposició “Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya” convida a descobrir les activitats del cercle surrealista en terres britàniques amb la mirada d’una de les seves integrants més destacades, la fotògrafa Lee Miller (1907-1977). Amb la seva figura com a eix vertebrador, l’exposició abasta des de la dècada dels trenta fins a principis dels cinquanta del segle passat mitjançant capítols cronològics que ofereixen una àmplia selecció d’obres i autors i permeten adquirir un coneixement més profund de l’impacte del moviment surrealista a la Gran Bretanya i la seva dimensió internacional.

La mostra, que conté prop de dues-centes peces, enllaça una extensa representació de l’obra fotogràfica de Miller amb dibuixos, pintures i escultures d’alguns dels noms clau del cercle surrealista internacional com Max Ernst, Pablo Picasso, Leonora Carrington, Joan Miró, Man Ray, Yves Tanguy, Henry Moore, Roland Penrose, Maruja Mallo, Salvador Dalí, Àngel Planells, Paul Nash i Eileen Agar, entre d’altres.

Horaris


L'exposició Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya ens aproxima a un dels pols més importants de la complexa xarxa internacional del moviment surrealista. La fotògrafa nord-americana Lee Miller i la seva parella, l'artista britànic Roland Penrose, van exercir d'ambaixadors de la causa surrealista en territori londinenc i van establir una estreta relació amb Joan Miró, que va mantenir un contacte permanent amb l'escena britànica que va culminar, l'any 1964, amb una exposició monogràfica a la Tate Gallery.

La mostra convida el visitant a descobrir les activitats del cercle surrealista en terres britàniques des de la mirada d'una de les seves integrants més destacades, la fotògrafa Lee Miller (1907-1977). Amb la seva figura com a eix vertebrador, l'exposició aborda des de la dècada dels trenta fins a principis dels cinquanta del segle passat mitjançant capítols cronològics que ofereixen una àmplia selecció d'obres i autors, i permeten adquirir un coneixement més profund de l'impacte del moviment surrealista a la Gran Bretanya i la seva dimensió internacional.

Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya exposa prop de 200 peces, enllaçant una extensa representació de l'obra fotogràfica de Miller amb dibuixos, pintures i escultures d'alguns dels noms clau del cercle surrealista internacional com Max Ernst, Pablo Picasso, Leonora Carrington, Joan Miró, Man Ray, Yves Tanguy, Henry Moore, Roland Penrose, Maruja Mallo, Salvador Dalí, Àngel Planells, Paul Nash i Eileen Agar, entre d´altres.

L'exposició es desplega en un extens programa d'activitats públiques que inclou un espai participatiu permanent al final de la mostra, una taula rodona sobre informació en escenaris de guerra i una altra sobre moda i gènere, una programació de cinema documental a l'entorn de Lee Miller a la Filmoteca i una visita dialogada sobre fotografia. El projecte inclou l'activitat familiar gratuïta Bestiari exquisit a l'espai participatiu de l'exposició.

Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya és una producció de The Hepworth Wakefield en col·laboració amb la Fundació Joan Miró. El projecte ha anat a cura d´Eleanor Clayton. La versió ampliada que es presenta a Barcelona ha estat comissariada per Martina Millà i Sònia Villegas, i compta amb el patrocini exclusiu de Fundación BBVA.

Activitats vinculades a l'exposició:
Dimarts, 13 de novembre, a les 17 h, projecció del documental Lee Miller ou la traversée du miroir (Sylvain Roumette, 1995) a la Filmoteca de Catalunya, en el marc del cicle Per amor a les arts.

Dissabte, 17 de novembre, a les 12 h, Diàlegs amb la fotografia: Lee Miller, una visita gratuïta en conversa inclosa al preu de l'entrada.

Dimecres, 21 de novembre, a les 19 h, Taula rodona: Informació als escenaris de guerra. Moderada per Rosa M. Calaf, amb Sandra Balsells i Alba Sotorra.

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Fundació Joan Miró

Adreça:
Av Miramar, 1
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona