Debats. L’auge del populisme, la revolució del gènere o la crisi de les fronteres, temes d’aquest cicle.

La finestra és el marc que enquadra la nostra mirada, que modela i condiciona la manera com observem el món. És el límit del nostre món i també el que ens vincula als altres.

Prenent la finestra com a metàfora, aquesta edició del Debat de Barcelona convida investigadors, assagistes i activistes a compartir la seva mirada sobre aspectes clau del nostre present, com ara l’auge del populisme i el rol de la protesta en les democràcies occidentals, la revolució del gènere, la crisi de les fronteres, els secrets del cervell humà o la digitalització progressiva del món.

Entre els participants figura l’escriptora feminista Sara Ahmed, el poeta i dramaturg Enric Casasses i l’activista trans i historiadora de les lluites pels drets del col·lectiu LGBTI Susan Stryker.

Horaris


Prenent la finestra com a metàfora de la nostra mirada singular vers el món que ens envolta, aquesta edició del Debat de Barcelona és una invitació a reflexionar sobre els límits i les continuïtats entre allò interior i allò exterior a partir de les finestres particulars que obriran cada un dels participants del cicle.

La finestra, aquesta obertura fosca o lluminosa, és el marc que enquadra la nostra mirada; un espiell que modela i condiciona la manera com observem el món i, en conseqüència, com l´habitem. Alhora, la finestra és l´escletxa per on s´escola cap endins allò desconegut i imprevist; una obertura que fa visibles les alteritats i les pors confinades rere els murs que construïm. Cada finestra és continuïtat i és frontera, és el límit del nostre món i també el que ens vincula amb els altres.

Enguany, al Debat de Barcelona, diversos investigadors, assagistes i activistes partiran d´aquesta metàfora per compartir la seva mirada sobre aspectes clau del nostre present, com l´auge del populisme i el rol de la protesta en les democràcies occidentals, la crisi de les fronteres, la revolució del gènere, la progressiva digitalització del món o els secrets del cervell humà.

- 21 gener 2019
Conferència de Sara Ahmed
Alçar la veu

- 28 gener 2019
Conferència de Ferran Sáez Mateu
Populisme: del ciutadà al poble

- 4 febrer 2019
Diàleg amb Helena Maleno
A l'altra banda del mur

- 11 febrer 2019
Conferència de Mara Dierssen
El cervell i els límits de la realitat

- 18 febrer 2019
Diàleg entre Íngrid Guardiola i Franco Berardi
El món com a pantalla

- 25 febrer 2019
Conferència d'Enric Casasses
Truquen a la finestra

- 4 març 2019
Conferència de Susan Stryker
La lent del transgènere

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona