Debats. L’Institut d’Humanitats ofereix el cicle de seminaris “Flexo. Sis mites en la literatura: les continuïtats infidels”.

L’Institut d’Humanitats ofereix el cicle de seminaris “Flexo. Sis mites en la literatura: les continuïtats infidels”, dirigit per l’escriptor i editor Raül Garrigasait.

Els mites formats en les literatures antigues han acompanyat sempre les lletres occidentals. No hi ha cap estètica que no se n’hagi servit, des del classicisme més normatiu fins a l’avantguarda més trencadora. Aquest curs segueix l’evolució de sis figures mítiques en obres clàssiques de totes les èpoques, des de l’antiguitat fins al segle XX.

Les properes sessions seran “Caín” (Gènesi, Lord Byron, John Steinbeck, a càrrec de Toni Sala, els dijous 7, 14 i 21 de febrer), “Electra” (dels tràgics grecs a Hugo von Hofmannsthal, a càrrec d’Ernest Marcos Hierro, el dimecres 27 de març i els dimecres 3 i 10 d’abril) i “Èdip” (Sòfocles, Freud, Max Frisch, a càrrec de Raül Garrigasait, els dimecres 8, 15 i 22 de maig).

Horaris


Els mites formats en les literatures antigues han acompanyat sempre les lletres occidentals. Alhora, conservant un nucli irreductible, no han deixat mai de variar i acollir sentits nous, perquè cada època se'ls ha fet seus. No hi ha cap estètica que no se n'hagi servit, des del classicisme més normatiu fins a l'avantguarda més trencadora. Així, entre la continuïtat i la infidelitat, s'ha format una tradició clàssica amplíssima, diversa i plena de transformacions creatives.

Aquest curs seguirà l'evolució de sis figures mítiques en obres clàssiques de totes les èpoques, des de l'Antiguitat fins al segle XX.

Prometeu
Hesíode, P. B. Shelley, André Gide. A càrrec de Montserrat Reig. Dilluns 22 i 29 d'octubre i 12 de novembre.

Jonàs
Llibre bíblic de Jonàs, Carissimi, Josep Carner. A càrrec de Jordi Cornudella. Dilluns 3, 10 i 17 de desembre.

Ulisses
Homer, Dante, Lord Tennyson, James Joyce. A càrrec de Núria Perpinyà. Dimecres 16, 23 i 30 de gener.

Caín
El Gènesi, Lord Byron, John Steinbeck. A càrrec de Toni Sala. Dijous 7, 14 i 21 de febrer.

Electra
Dels tràgics grecs a Hugo von Hofmannsthal. A càrrec d'Ernest Marcos Hierro. Dimecres 27 març, 3 i 10 d'abril.

Èdip
Sòfocles, Freud, Max Frisch. A càrrec de Raül Garrigasait. Dimecres 8, 15 i 22 de maig.

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Institut d'Humanitats

Adreça:
Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona