Exposicions. Dotze artistes exploren la representació virtual de la realitat a partir de Google Street View.

Des que es va introduir, l’any 2008, Google Street View proporciona una percepció en diferit i de segona mà (o de segon ull) de qualsevol lloc transitable del planeta. Amb aquesta nova eina d’experiència virtual podem saber com són els espais públics sense visitar-los físicament i sense ni tan sols bellugar-nos de davant de la pantalla de l’ordinador.

Aquesta eina ha generat un nou territori de recerca conceptual i de creativitat per als artistes contemporanis, que ara ens apropa l’exposició col·lectiva “Un món paral·lel”, produïda per Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

En aquesta mostra Andrés Galeano (Mataró/Berlín), Sasha R. Gregor (Barcelona), Albert Gusí (Castellbisbal), Roberto Feijoo (Barcelona), Jonay PMatos (Gran Canària), David Mayo (Sevilla), Alberto Salván (Madrid), Mario Santamaria (Barcelona), Txema Salvans (Barcelona), Rubén Torras (Sant Vicenç de Montalt), Bárbara Traver (València) i Azahara Cerezo (Girona) recorren un ampli ventall d’opcions tot explorant qüestions de percepció del territori, el paisatge, la tecnologia i la representació virtual de la realitat.

Horaris


El Departament de Cultura presenta, a l'Arts Santa Mònica, "Un món paral·lel", una exposició col·lectiva produïda per Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

Des de la seva introducció l'any 2008, Google Street View ha palesat la idea que Internet ofereix un doble accés visual a la realitat. Fins ara s'havia d'esbrinar la configuració dels espais públics visitant-los físicament, però amb aquesta nova eina d'experiència virtual, sense bellugar-se de davant de la pantalla de l'ordinador, es pot obtenir la mateixa informació.

Google Street View proporciona una percepció en diferit i de segona mà (o de segon ull) de qualsevol lloc transitable sobre el planeta. Els efectes que se'n deriven són molt pràctics per als usuaris i per aquest motiu Google Street View ha esdevingut tan popular com a sistema per localitzar adreces o per identificar racons concrets. Però també ha generat un nou territori de recerca conceptual i de creativitat i ha incentivat, així, nombrosos projectes d'artistes contemporanis: la disponibilitat i la contingència de les imatges obtingudes de la interfície genera una substància visual inèdita –la representació virtual de la realitat– que convida a ser bussejada críticament i plàsticament.

Els projectes de dotze artistes –Andrés Galeano (Mataró/Berlín), Sasha R. Gregor (Barcelona), Albert Gusí (Castellbisbal), Roberto Feijoo (Barcelona), Jonay PMatos (Gran Canaria), David Mayo (Sevilla), Alberto Salván (Madrid), Mario Santamaria (Barcelona), Txema Salvans (Barcelona), Rubén Torras (Sant Vicenç de Montalt), Bárbara Traver (València) i Azahara Cerezo (Girona)– recorren un ampli ventall d'opcions tot explorant qüestions de percepció del territori, paisatge, tecnologia i representació virtual de la realitat.

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Arts Santa Mònica. Centre de la Creativitat

Adreça:
C la Rambla, 7
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis