Reportatge Fotogràfic

14 maig

23 Fotografies

Barcelona #desdecasa

Barcelona #desdecasa és un dels treballs fotogràfics que a partir del mes de maig es poden consultar a l’espai en línia Imatges Barcelona, el nou fons fotogràfic de la ciutat que l’Ajuntament obre al públic, un arxiu on es poden veure, compartir i descarregar més de 4.000 imatges de la ciutat, classificades per temes i geolocalitzades.

La platja de la Barceloneta, la Rambla o la Sagrada Família —llocs que acostumem a veure plens de turistes—, buits. Les Rondes i les entrades a Barcelona per la Diagonal i la Meridiana, sense cotxes. Les places i els carrers dels barris, deserts. Això és el que s’ha trobat un equip de fotògrafs format per Edu Bayer, Laura Guerrero i Isaac Planellas. Aquests fotoperiodistes han passejat per la Barcelona confinada i han recollit la imatge insòlita de la ciutat sense gent, només amb la presència dels professionals dels serveis essencials. Aquí tenim una tria de les més de set-centes fotografies que s’apleguen sota el títol Barcelona #desdecasa amb les quals han deixat constància del moment i la situació excepcionals que els barcelonins hem viscut durant el confinament.

Control de trànsit de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra al Nus de la Trinitat.
© Laura Guerrero

Control d’entrada de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra a l’avinguda Meridiana.
© Laura Guerrero

Unes mans aplaudint en un balcó d’un edifici de l’avinguda Meridiana a l’altura del carrer de Garcilaso. Barri de la Sagrera.
© Laura Guerrero

Guant tirat a terra en un parc del districte de Sant Andreu.
© Laura Guerrero

Parc infantil a la plaça de Mossèn Clapés. Detall del tobogan sense nens i dos coloms sobre la tanca.
© Laura Guerrero

Mercat del Ninot. Jove pagant la compra amb una targeta de crèdit contactless. Client i botiguer porten guants i mascaretes.
© Isaac Planella

Cua de gent als voltants del Mercat de la Vall d’Hebron, on hi ha també un hipermercat, esperant per entrar. Molts d’ells porten mascaretes i guarden la distància de seguretat.
© Isaac Planella

Farmàcia a la plaça de la Concòrdia on unes cadires marquen la distància que ha de respectar la gent que fa cua i un home a la porta esperant. Districte de les Corts.
© Edu Bayer

Un home amb el carretó d’anar a comprar llegeix un rètol a la porta d’una gelateria al carrer del Pedró de la Creu. Districte de Sarrià - Sant Gervasi. Barri de Sarrià.
© Edu Bayer

Avinguda de Gaudí per on camina una dona amb un carretó d’anar a comprar i el temple de la Sagrada Família al fons. Districte de l’Eixample. Barri de la Sagrada Família.
© Laura Guerrero

Interior de la plaça de Catalunya sense gent, només els coloms gaudeixen de la plaça. Districte de l'Eixample. Barri de la Dreta de l'Eixample.
© Edu Bayer

Avinguda de la Catedral mirant cap al Mercat de Santa Caterina al fons, on només es veu un home passejant el gos.
© Edu Bayer

Vistes de Barcelona des del mirador de Maria Aurèlia Capmany. Persones als terrats.
© Edu Bayer

Teatre Poliorama a la Rambla totalment tancat. Un missatger en bicicleta amb mascareta passa per davant.
© Edu Bayer

Restaurant anomenat "La vida" totalment tancat. Barri de la Barceloneta.
© Edu Bayer

Quiosc de flors de La Rambla tancat amb flors i plantes dins.
© Edu Bayer

L’Estel ferit enmig de la platja de Sant Miquel buida. Barri de la Barceloneta.
© Edu Bayer

Platja del Somorrostro sense ningú al voltant. Districte de Ciutat Vella. Barri de la Barceloneta.
© Edu Bayer

Carretera B-23 d’accés sud a Barcelona a l’altura d’Esplugues de Llobregat amb els edificis de Los Tres Molinos i totalment buida.
© Edu Bayer

Districte de les Corts. Avinguda Diagonal vista des de l’entrada sud sense gairebé trànsit.
© Edu Bayer

Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. Terminal 1, zona de control de seguretat tancada amb un panell informatiu sobre la Covid-19.
© Edu Bayer
 

Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. Sortides de la Terminal 1. Un treballador dels serveis de neteja de l’aeroport passa per davant de la façana.
© Edu Bayer

Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. Vestíbul de sortides de la Terminal 1.
© Edu Bayer

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis