Cuadros fotográficos. El trabajo del artista canadiense ha contribuido de manera muy importante a definir o redefinir la fotografía como una parte integrante del arte contemporáneo.

La práctica del «cuadro fotográfico» de Jeff Wall hereda de la historia de la pintura su rasgo más fundamental: la composición.

Las 36 obras presentadas se extraen de un corpus de cerca de 200 cuadros fotográficos realizados desde 1978. Este conjunto, creado pieza a pieza, es denso y a la vez extremadamente diverso, atravesado de recursos y cruces temáticos, donde predomina un fuerte sentido del enigma. Cada imagen se sitúa en un abanico muy amplio de registros y formas de expresión, entre la pura descripción y el inicio de un posible cuento.

 La obra más antigua de la exposición, un paisaje de 1980, representa un escenario semirural en las afueras de Vancouver; corresponde a una orientación documental. La obra más reciente (2023) muestra, a través de la alegoría, el otro método desarrollado por Wall, que él mismo describe como «cinematográfico»: la imagen se escenifica cuidadosamente, a menudo hasta el punto de producir un mundo alucinatorio o maravilloso. Otros cuadros pertenecen a un registro intermedio, «casi documental».

Traductor de google :

Horarios

Comissari: Jean-François Chevrier amb l'assistència d'Élia Pijollet

Des dels anys 80, el treball de l’artista canadenc Jeff Wall (1946) ha contribuït de manera molt important a definir o redefinir la fotografia com una part integrant de l’art contemporani. La seva pràctica del «quadre fotogràfic» hereta de la història de la pintura el seu tret més fonamental: la composició. Les 36 obres presentades s’extreuen d’un corpus de prop de 200 quadres fotogràfics realitzats des del 1978. Aquest conjunt, creat peça a peça, és dens i alhora extremadament divers, travessat de recursos i encreuaments temàtics, on predomina un fort sentit de l’enigma. Cada imatge se situa en un ventall molt ampli de registres i formes d’expressió, entre la pura descripció i l’inici d’un possible conte. L’obra més antiga de l’exposició, un paisatge de 1980, representa un escenari semi-rural als afores de Vancouver; correspon a una orientació documental. L’obra més recent (2023) mostra, a través de l’al·legoria, l’altre mètode desenvolupat per Wall, que ell mateix descriu com a «cinematogràfic»: la imatge s’escenifica curosament, sovint fins al punt de produir un món al·lucinatori o meravellós. Altres quadres pertanyen a un registre intermedi, «gairebé documental».

La Virreina Centre de la Imatge

Dirección:
C la Rambla, 99
Districto:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval
Ciudad:
Barcelona

El boletín

Suscríbete a nuestro boletín para estar informado de las novedades de Barcelona Metròpolis