Exposiciones. La exposición explora el universo del filósofo y teólogo catalán Raimon Panikkar.

Con motivo del Año Panikkar, el Palau Robert ofrece una exposición pensada para difundir la figura del filósofo Raimon Panikkar.

La obra de Panikkar, relativamente poco conocida, profundiza en temas como la interculturalidad y el diálogo interreligioso y la espiritualidad y constituye una de las aportaciones más relevantes del pensamiento catalán en el mundo.

La exposición, basada en las dimensiones de la realidad que recoge Panikkar en su libro La intuición cosmoteándrica, se divide en tres partes: “Kosmos” (dimensión cósmica o naturaleza), “Anthropos” (dimensión humana) y “Theos” (dimensión divina).

Esta exposición, organizada por la Institució de les Lletres Catalanes y el Palau Robert, ha sido comisionada por Ignasi Moreta y Xavier Serra Narciso.

Coincidiendo con la exposición, se celebrará el ciclo de conferencias titulado “Vivir el pensamiento de Raimon Panikkar”, organizado por el mismo Palau Robert y la asociación Casa de l’Ésser. Las conferencias tendrán lugar los días 23 de octubre, 13 y 27 de noviembre y 11 de diciembre en el salón de actos de las Cotxeres.

Traductor de google :

Horarios


Aquesta és una de les activitats programades amb motiu de l´Any Panikkar, la commemoració del centenari del naixement del filòsof que han impulsat la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, amb Ignasi Moreta com a comissari. Xavier Serra Narciso i el mateix Ignasi Moreta comissarien també l'exposició, organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i el Palau Robert, que es pot visitar de l´11 d´octubre al 3 de febrer.

Panikkar és, al costat de Ramon Llull, una de les figures més rellevants que ha donat el pensament català al món. Les reflexions de Panikkar sobre el diàleg intercultural i interreligiós contribueixen de manera decisiva a l´entesa i la comprensió entre persones que pertanyen a cosmovisions diferents, motiu pel qual afavorir la lectura de Panikkar és també afavorir la cohesió social.

Un dels llibres fonamentals de Panikkar és La realitat cosmoteàndrica. En aquest llibre, Panikkar diu que la realitat té tres dimensions: la còsmica (naturalesa), la humana (ésser humà) i la divina (Déu). Cap d'aquestes dimensions és superior a l'altra, i en cada fragment de realitat és possible trobar-hi les tres dimensions.

L'exposició s'articula en aquests tres àmbits: Kosmos, Anthropos i Theos, és a dir, la dimensió còsmica, la humana i la divina. Cal destacar que el tercer àmbit acull una sala de meditació en la qual el visitant que ho desitgi pot descalçar-se i seure a terra en silenci.

El 2 de novembre, dia del naixement de Panikkar, es posa a la venda el llibre-catàleg de l´exposició "El món de Raimon Panikkar: una mirada integradora", que es podrà adquirir a l´Oficina de Turisme i a les llibreries. La publicació es presentarà durant el mes de novembre al Palau Robert.

Coincidint amb l´exposició, el Palau Robert i l´associació Casa de l´Ésser organitzen el cicle de conferències "Viure el pensament de Raimon Panikkar" el 23 d´octubre, 13 i 27 de novembre i 11 de desembre, de les 19 a les 21 hores, a la Sala d´Actes de les Cotxeres.

Error del Plànol BCN
No se ha podido cargar Plànol BCN debido a la configuración errónea de los parámetros.

Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

Dirección:
Pg Gràcia, 107
Districto:
Eixample
Barrio:
La Dreta de Eixample
Código postal:
08008
Población:
Barcelona