Debates. El Instituto de Humanidades ofrece el ciclo de seminarios “Flexo. Seis mitos en la literatura: las continuidades infieles”.

El Instituto de Humanidades ofrece el ciclo de seminarios “Flexo. Seis mitos en la literatura: las continuidades infieles”, dirigido por el escritor y editor Raül Garrigasait.

Los mitos formados en las literaturas antiguas han acompañado siempre las letras occidentales. No hay ninguna estética que no se haya servido de estos mitos, desde el clasicismo más normativo hasta la vanguardia más rompedora. El curso sigue la evolución de seis figuras míticas en obras clásicas de todas las épocas, desde la antigüedad hasta el siglo XX.

Las próximas sesiones serán “Caín” (Génesis, Lord Byron, John Steinbeck, a cargo de Toni Sala, los jueves 7, 14 y 21 de febrero), “Electra” (de los trágicos griegos a Hugo von Hofmannsthal, a cargo de Ernest Marcos Hierro, el miércoles 27 de marzo y los miércoles 3 y 10 de abril) y “Edipo” (Sófocles, Freud, Max Frisch, a cargo de Raül Garrigasait, los miércoles 8, 15 y 22 de mayo).

Traductor de google :

Horarios


Els mites formats en les literatures antigues han acompanyat sempre les lletres occidentals. Alhora, conservant un nucli irreductible, no han deixat mai de variar i acollir sentits nous, perquè cada època se'ls ha fet seus. No hi ha cap estètica que no se n'hagi servit, des del classicisme més normatiu fins a l'avantguarda més trencadora. Així, entre la continuïtat i la infidelitat, s'ha format una tradició clàssica amplíssima, diversa i plena de transformacions creatives.

Aquest curs seguirà l'evolució de sis figures mítiques en obres clàssiques de totes les èpoques, des de l'Antiguitat fins al segle XX.

Prometeu
Hesíode, P. B. Shelley, André Gide. A càrrec de Montserrat Reig. Dilluns 22 i 29 d'octubre i 12 de novembre.

Jonàs
Llibre bíblic de Jonàs, Carissimi, Josep Carner. A càrrec de Jordi Cornudella. Dilluns 3, 10 i 17 de desembre.

Ulisses
Homer, Dante, Lord Tennyson, James Joyce. A càrrec de Núria Perpinyà. Dimecres 16, 23 i 30 de gener.

Caín
El Gènesi, Lord Byron, John Steinbeck. A càrrec de Toni Sala. Dijous 7, 14 i 21 de febrer.

Electra
Dels tràgics grecs a Hugo von Hofmannsthal. A càrrec d'Ernest Marcos Hierro. Dimecres 27 març, 3 i 10 d'abril.

Èdip
Sòfocles, Freud, Max Frisch. A càrrec de Raül Garrigasait. Dimecres 8, 15 i 22 de maig.

Error del Plànol BCN
No se ha podido cargar Plànol BCN debido a la configuración errónea de los parámetros.

Institut d'Humanitats

Dirección:
Montalegre, 5
Districto:
Ciutat Vella
Barrio:
El Raval
Código postal:
08001
Población:
Barcelona