Així són les propostes finals del procés participatiu per a la pacificació de la via Laietana

19/03/2019 - 15:48

Urbanisme i infraestructures. En tots dos casos es preveu ampliar les voreres de la via i reservar-hi espai per a les bicicletes.

El procés participatiu sobre la transformació de la via Laietana ha acabat amb dues propostes finals, que preveuen ampliar-ne les voreres, reservar-hi espai per a les bicicletes i reduir-ne un carril de circulació en sentit muntanya. L’objectiu és donar prioritat als vianants i a la mobilitat sostenible.

El procés de debat amb el veïnat, els comerciants i les entitats s’ha dut a terme durant els últims mesos amb recorreguts urbans, tallers i punts d’informació, i ha acabat amb la selecció de les dues propostes —de les quatre plantejades— que han rebut més suport.

Proposta 1:

La primera proposta final preveu ampliar les voreres de la via fins a 3,7 metres d’amplada i habilitar-hi un carril bici segregat per cada sentit, al costat de les voreres.

La via tindria tres carrils de circulació:

  • Dos en sentit mar, un dels quals seria un carril bus i taxi, i un altre amb límit de velocitat de 30 km/h.
  • Un carril bus i taxi en sentit muntanya, per on també podrien circular els vehicles del veïnat i dels comerciants de la zona, o de persones que vagin als barris de l’entorn.

Proposta 2:

La segona proposta final preveu gairebé doblar l’amplada de les voreres de la via, que serien de 4,15 metres d’amplada, i l’habilitació d’un carril bici segregat en sentit muntanya.

La via tindria tres carrils de circulació:

  • Dos en sentit mar, un dels quals seria un carril bus i taxi, i un altre amb límit de velocitat de 30 km/h i prioritat per a les bicicletes.
  • Un carril bus i taxi en sentit muntanya, per on també podrien circular vehicles del veïnat i dels comerços de la zona, o de persones que vagin als barris de l’entorn.

A peu entre barris

La transformació preveu també la remodelació de passos de vianants, encreuaments i places per facilitar la mobilitat a peu entre el Gòtic i el barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

A més, el projecte inclou la reordenació de les parades de transport públic a partir de la nova configuració de la via.

La comissió de seguiment de la via Laietana analitzarà les dues opcions abans de decidir la proposta definitiva per al projecte de reforma, que s’executarà el pròxim mandat.