Alteracions a la mobilitat amb motiu de la Mitja Marató de Barcelona 2020

12/02/2020 - 09:12

Mobilitat. El matí de diumenge 16 de febrer aquesta cursa esportiva recorre bona part de la ciutat, per aquest motiu hi haurà alteracions a la mobilitat de vehicles i persones.

El recorregut de la prova atlètica serà el següent: passeig de Pujades - passeig de Picasso - avinguda del Marqués de l'Argentera - passeig Isabel II -passeig de Colom - carrer de Josep Carné - plaça de les Drassanes - avinguda del Paral.lel - carrer d'Entença - gran via de les Corts Catalanes - carrer de Bailén - ronda Sant Pere - passeig de Sant Joan - passeig de Lluís Companys - carrer de Buenaventura Muñoz - carrer de Pallars - carrer de Llacuna - carrer de Perú - carrer de Josep Pla - gran vida de les Corts Catalanes - rambla Prim - avinguda Diagonal sentit Llobregat - carrer Espronceda - avinguda Diagonal sentit Besós - plaça de Llevant - passeig Taulat - carrer Selva de Mar - passeig de Garcia Faria - passeig de Calvell - avinguda Litoral - Port Olímpic - carrer de l'Arquitecte Sert - carrer de Salvador Espriu - carrer de la Marina - passeig Pujades.

Amb motiu de la celebració d’aquesta prova atlètica de mitja distància es produiran algunes afectacions a diversos districtes de Barcelona.

Divisió de calçades

Ciutat Vella
– Avinguda Marquès de l’Argentera, entre Pla de Palau i passeig de la Circumval·lació
Es subdividirà la calçada mar per la línia del carril Bus, deixant un carril des de Pla de Palau (costat Besòs) fins a passeig de la Circumval·lació per als vehicles que vulguin anar a l’estació de França, al seu pàrquing  o al passeig de la Circumval·lació.

– Pla de Palau
La cursa ocupa els quatre carrils muntanya i els dos carrils mar.

Eixample
– Gran via de les Corts Catalanes, entre Rambla de Catalunya i passeig de Gràcia
La cursa anirà per la calçada mar. Aquesta es dividirà, deixant els tres carrils costat muntanya per als corredors i un carril costat mar per als vehicles procedents del lateral mar de gran via de les Corts Catalanes.

– Gran via de les Corts Catalanes, entre passeig de Gràcia i carrer de Bailèn
La cursa anirà per la calçada central. Aquesta es dividirà, deixant tres carrils al costat mar per als corredors i dos carrils costat muntanya per als vehicles.

Sants – Montjuïc
– Plaça de les Drassanes (costat Besòs – muntanya) entre el passeig de Josep Carner i l’avinguda del Paral·lel
Se subdividirà la calçada deixant tres carrils de la part exterior de la plaça per als corredors procedents del passeig de Josep Carner i la resta per als vehicles.

Sant Martí
– Gran via de les Corts Catalanes – Josep Pla (costat mar)
Divisió de la cruïlla en diagonal (del xamfrà Llobregat-mar al xamfrà Besòs-muntanya). Es reservarà la calçada mar per als corredors.

– Josep Pla, entre passeig de Garcia Faria i passeig del Taulat
Divisió de la calçada deixant dos carrils costat Besòs pels vehicles i la resta pels corredors (un carril de circulació, un carril de vehicles estacionats i el carril bici).

– Passeig de Garcia Faria, entre Josep Pla i Selva de Mar
Divisió de la calçada deixant un carril costat mar pels vehicles i la resta per als corredors (dos carrils de circulació i un un carril de vehicles estacionats).

– Avinguda Litoral, entre la sortida 23 de la B-10 (sentit Besòs) i Llacuna.
Subdivisió de la calçada, deixant dos carrils costat mar per als corredors i un carril costat muntanya per als vehicles que, procedents de la sortida 23 de la B-10 sentit Besòs, s’hagin de desviar per la calçada Besòs del carrer Llacuna.

– Avinguda Litoral, entre Jaume Vicens i Vives i l’entrada 23 de la B-10, sentit Besòs
Subdivisió la calçada, deixant dos carrils costat mar per als corredors i un carril costat muntanya per als vehicles, que procedents de Jaume Vicens i Vives vulguin accedir a la entrada 23 de la B-10, sentit Besòs.

– Plaça dels Voluntaris (costat Besòs-muntanya)
Subdivisió de la calçada, deixant la part interior de la plaça pels vehicles i dos carrils de la part exterior per als corredors procedents de Salvador Espriu.

Vies en que s’inverteix el sentit de circulació

Ciutat Vella 
– Passeig de Picasso, entre Ribera i Princesa: s’invertirà la circulació del lateral del passeig de Picasso entre Ribera i Princesa.

– Princesa, entre Comerç i passeig de Picasso.

– Carrer de Josep Anselm Clavé des de Parc fins a La Rambla: s’invertirà el sentit de circulació del carrer Josep Anselm Clavé des de Parc fins a La Rambla.

– Consolat de Mar des de Pla de Palau fins via Laietana: s’invertirà el sentit de la circulació del carrer Consolat de Mar des de Pla de Palau fins a la via Laietana.

Sant Martí
– Carrer de Pere IV: s’invertirà el sentit de la circulació entre Selva de Mar i Rambla Prim.

– Carrer de Josep Pla: s’invertirà el sentit entre Paraguai i Pere IV.

Connectivitat entre les diferents zones

Ciutat Vella
Al llarg de la prova els vehicles podran accedir a l’estació de França, al seu pàrquing i al passeig de Circumval·lació, per Pla de Palau, on hi haurà segregat el carril bus de la calçada mar de l’avinguda Marquès de l’Argentera.

Sant Martí
Durant tota l’afectació mentre duri la prova es podrà accedir a la zona de Sant Martí a través de:

Entrada:
– Sortida 23 de la ronda Litoral, sentits Llobregat i Besòs.
– Joan d’Àustria (per sota de Pallars) amb limitació d’alçada de 3,2 metres.

Sortida:
– Entrada 23 de la ronda Litoral, sentits Llobregat i Besòs.
– Zamora (per sota de Pallars).
Es podrà accedir a la C-31 per Selva de Mar.