Arriba l'11a edició de l’Expoelectric

06/10/2022 - 14:23

L'esdeveniment més important de vehicles elèctrics i energies renovables del sud d'Europa, se celebra els dies 15 i 16 d’octubre al passeig de Lluís Companys.

L'esdeveniment més important de vehicles elèctrics i energies renovables del sud d'Europa, se celebra els dies 15 i 16 d’octubre al passeig de Lluís Companys.

L’11a edició de l’Expoelèctric oferirà activitats gratuïtes, per tota la família, així com informació útil pels visitants, amb relació a la transició energètica i com sumar-s’hi. L’esdeveniment té com a principal objectiu liderar la transició energètica en el sector de la mobilitat i les energies renovables cap a un nou model energètic més net.

L’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, és un dels impulsors de l’Expoelèctric juntament amb la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN); la Diputació de Barcelona; l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i ENGINYERS BCN.

Una fira autosuficient

L’aposta per les energies renovables és l’element central de la fira que es materialitza amb l’Anella Energètica, una xarxa d’elements amb els quals es genera, gestiona i consumeix el 100% de l’energia utilitzada en l’esdeveniment. Així, l’Expoelectric és la primera fira del sud d’Europa en practicar l’autoconsum, sense emissions ni soroll.

En la mateixa línia, també hi haurà l’e-Casa, un habitatge interactiu i altament eficient que funciona 100% amb energia renovable provinent del sol i del vehicle elèctric. Alhora, a la carpa de les entitats organitzadores, les persones visitants podran resoldre amb professionals del sector els seus dubtes en relació a subvencions i ajudes a la generació, com és el cas de Moment Solar o la xarxa de punts de recàrrega Endolla Barcelona o els beneficis, el vehicle elèctric, entre d’altres.

Activitats per a tots els públics

Les activitats infantils també giraran al voltant de l’energia renovable, com la proposta “La teva casa és energia” on, mitjançant un circuit interconnectat d’elements com una bateria, plaques solars, una casa i un cotxe, els infants podran descobrir com generar energia.

I amb l’activitat “Viu una experiència sostenible” els visitants podran comprovar els avantatges de la mobilitat elèctrica mitjançant propostes vivencials que aniran des d’experimentar l’acceleració d’un patinet elèctric, fins a bufar aire per a comparar la concentració de CO₂ en els nostres pulmons amb un motor de combustió, entre altres activitats. També acollirà altres activitats infantils, com a jocs, circuits de motos i karts elèctrics

Nous models de vehicles elèctrics

Com cada any, els visitants podran provar els nous models de vehicles elèctrics i híbrids endollables a través de l’activitat Test & Drive, i descobrir les darreres novetats del sector amb les més de 12 marques expositores que hi participen, així com empreses que ofereixen solucions i serveis per la mobilitat elèctrica.

L’11a edició de l’Expoelectric tornarà a acollir els e-Col·loquis, un espai de debat on els visitants podran resoldre els seus dubtes al voltant de la mobilitat elèctrica i les energies renovables.