Atorgats els premis Bicimpuls 2018

10/01/2019 - 11:38

Promoció. Quatre dels cinc guanyadors són entitats de la ciutat de Barcelona que tenen com objectiu la promoció de l'ús de la bicicleta.

En total s’hi van presentar 13 candidatures, totes elles amb accions importants per impulsar l’ús de la bici a la metròpoli, però el jurat va haver d’escollir-ne només 5 per als premis.

Els premis Bicimpuls han nascut amb la finalitat de promoure l’ús quotidià de la bicicleta com a mode de transport a la metròpoli.

En el lliurament de premis s’ha valorat positivament la intercooperació, l’enfocament multidisciplinari i l’aplicació de les noves tecnologies i es premia el caràcter original de les activitats, que aquestes puguin perdurar en el temps, i que serveixin d’exemple i puguin ser aplicades en altres projectes.

Els premis s’enceten aquest 2018 en la seva primera convocatòria amb 5 categories. Els projectes premiats van ser els següents:

  • Foment de la bicicleta per anar a l’escola. Projecte bici- escola (Club ciclista Sant Joan Despí)
  • Foment de la bicicleta per anar a la feina. Aquest va quedar desert atès que no es va presentar cap projecte en la modalitat el jurat va decidir donar dos premis en la modalitat d’innovació.
  • Promoció de la bicicleta com a eina d’inserció social.  Projecte Pedals Solidaris (Associació Egueiro)
  • Ús de la bicicleta com a eina d’expressió cultural. Projecte Rueda, festival internacional de cinema ciclista de Barcelona (Associació sociocultural Rueda)
  • Innovació relacionada amb la bicicleta. Projecte #30diesAMBbiciBCN (Associació Abril Bicis Mil) i Projecte ‘1 bici +’ (Biciclot)

El lliurament dels premis i reconeixements per a totes les candidatures que feren una breu exposició del seu projecte, va estar amenitzat per la companyia de teatre Impro Acatomba i per la música de Beats on Wheels.

L’objectiu dels premis Bicimpuls és trobar iniciatives realitzades per associacions, entitats, empreses, autònoms o grups de persones que actuen en l’àmbit metropolità de Barcelona que apostin pel canvi d’hàbits cap la mobilitat sostenible en bicicleta, i que tinguin en compte l’impacte social i ambiental del seu projecte.

Els premis estan convocats per Movement, l’empresa concessionària del servei Bicibox.