Barcelona, Ciutat de la Ciència i la Innovació 2018

06/05/2019 - 10:25

Ciència. Barcelona ha estat distingida com a “Ciutat de la Ciència i la Innovació” del 2018.

Barcelona ha estat distingida com a “Ciutat de la Ciència i la Innovació” del 2018 per l’aposta decidida en inversions i infraestructures innovadores científiques, tecnològiques i socials, i que ha destacat en el suport a la innovació als seus territoris.

 

Aquest guardó l’atorga la Secretaria d’Estat d’Universitats, Recerca, Desenvolupament i Innovació, que ha destacat el paper fonamental que desenvolupen les entitats locals per assolir la cohesió dels agents d’innovació, gràcies a la proximitat amb la ciutadania, les empreses i institucions i els organismes públics.

La distinció també valora l’esforç per potenciar les infraestructures innovadores científiques, tecnològiques i socials, de manera que es propiciï un canvi de model econòmic i es millori el patró de creixement, basat en el coneixement i la innovació.

Barcelona ha estat distingida en la categoria de ciutats de més de 100.000 habitants, juntament amb Castelló de la Plana i Vigo.

Amb aquest reconeixement, Barcelona s’ha incorporat a la xarxa RED INNPULSO, xarxa de ciutats per la ciència i la innovació, com a fòrum de trobada de tots els ajuntaments distingits per definir i avançar en polítiques locals innovadores.