Completada la reurbanització de Carreras i Candi

23/10/2019 - 18:04

Sants-Badal. Amb la finalització de les obres a tocar del carrer de Sants, queda totalment renovat el carrer de Carreras i Candi, que ha guanyat arbres i voreres més amples.

El carrer de Carreras i Candi, al barri de Sants-Badal, ha estat renovat per complet en un any. Ara les voreres són més amples i en una d'elles hi haurà una filera d'arbres. El mobiliari urbà, l'enllumenat i el sistema de recollida d'aigües també són nous, i totes les línies de serveis estan soterrades. En diverses fases, les obres han afectat un total de 9.168 m² i han suposat una inversió total de 2,2 milions d'euros.

La reurbanització de Carreras i Candi va començar al novembre de 2018 a la part inferior del carrer, la que connecta la plaça de l’Olivereta amb Antoni de Capmany. En aquella primera fase, enllestida al maig, també es va renovar tot el carrer d’Esteràs, des de la Riera Blanca fins a Sugranyes, tal i com es pot veure a les imatges de les obres en 360º documentades per l’empresa d’enginyeria que se n’ha encarregat.

Tot seguit les obres es van traslladar a la part superior del carrer, la que connecta la plaça de l’Olivereta amb el carrer de Sants. Al juliol, el Servei d’Arqueologia i Barcelona Cicle de l’Aigua van documentar i analitzar les restes d’un pou sec i enrunat que va aparèixer al tram més proper al carrer de Sants. Finalment, la reurbanització ha quedat pràcticament enllestida aquesta setmana, tal i com estava previst, i el carrer ja s’ha reobert a la circulació.

El tram més proper al carrer de Sants, que dona accés al carrer de Bassegoda, s’ha reurbanitzat amb plataforma única per donar prioritat als vianants just al costat d’un dels accessos a l’estació de metro de Badal.

El carrer de Carreras i Candi, amb un carril de circulació en sentit descendent, travessa tota la part baixa del barri de Sants-Badal, creuant l’eix cívic i comercial en què es va convertir el carrer de Sant Frederic amb la transformació en un vial de plataforma única. Després creua la plaça de l’Olivereta i el carrer de Canalejas, que també és un passeig de vianants.

Al carrer de Carreras i Candi s’han ampliat les voreres fins als 3,25 metres d’ample, de manera simètrica a banda i banda, i també s’hi han instal·lat fanals nous més eficients energèticament. A més, quan s’apropi l’hivern, s’hi plantarà una nova filera d’arbres a la vorera de la banda Besòs. Als renovats carrers d’Esteràs i de Carreras i Candi hi ha un total de 77 escocells preparats per plantar-hi arbres petits. Carreras i Candi tenia abans dos carrils de serveis i aparcament a banda i banda del de circulació, dels quals només s’ha mantingut el del costat Llobregat.