Comencen les obres d'urbanització de la cobertura de la ronda de Dalt

26/01/2019 - 16:48

Urbanisme i infraestructures. El nou espai, entre el Mercat de la Vall d'Hebron i l'avinguda del Jordà, donarà el protagonisme als vianants, apostarà per la biodiversitat i inclourà zones d’estada, jocs infantils i una plaça polivalent.

La construcció de la llosa de la cobertura de la ronda, entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, es troba en la fase final, i a finals d'aquest mes començaran els treballs per urbanitzar-la i crear-hi un passeig nou d'uns 200 metres de longitud i 3.800 metres quadrats de superfície que es convertirà en un eix d'intercanvi entre les identitats dels barris de l'entorn.

L’àmbit d’actuació d’aquesta primera fase d’urbanització comprèn un tram d’uns 200 metres de longitud a partir de l’avinguda del Jordà en direcció Llobregat. En total, en aquest primer tram s’hi han invertit uns 16 milions d’euros i es preveu que a finals d’agost d’aquest any els veïns i veïnes de l’entorn puguin gaudir del nou passeig, que inclourà vegetació i espais de trobada amb zones d’estada, jocs infantils i una plaça polivalent.

Un nou passeig per al veïnat

El passeig central, de 13,6 metres d’amplada, serà biodivers i permetrà gaudir de la natura, i també tindrà àrees diferenciades d’estada i jocs infantils. Davant de la zona del Mercat de la Vall d’Hebron – Teixonera s’incrementarà l’amplada, amb la qual cosa es guanyarà un espai polivalent on es faran diferents activitats relacionades amb el mateix mercat i altres usos, com ara fires o actes veïnals, entre d’altres.

Aquests espais permetran millorar la salut i el lleure del veïnat, així com la socialització dels ciutadans i ciutadanes, a fi d’esdevenir un lloc de relació dels veïns i veïnes dels diferents barris i un pol d’atracció, millorant la connectivitat entre els dos costats de la ronda.

El projecte també inclou la construcció de tres pèrgoles amb vegetació que s’aniran implantant més endavant: una pèrgola gran amb plaques fotovoltaiques d’una àrea aproximada d’uns 2.000 metres quadrats situada a l’espai polivalent de davant del mercat, i dues de petites d’uns 100 metres quadrats, cadascuna al llarg del passeig.

Impuls al verd 

Es definiran noves zones enjardinades amb la plantació de nou arbrat, a més de la conservació de l’arbrat existent. La vegetació ajudarà a connectar el parc de Collserola amb la trama urbana, i, alhora, oferirà una imatge més verda al passeig, buscant la màxima biodiversitat de l’indret.

El projecte és fruit d’un consens de participació ciutadana a partir del qual es van recollir les propostes i consideracions veïnals sobre com ha de ser aquest nou espai públic.