Descobrint els voltants de Barcelona amb una T-10

05/11/2019 - 17:36

Comunitat internacional. Joies del romànic, modernisme reconegut per la UNESCO i espais naturals rics en biodiversitat, a una zona de distància de la ciutat. Us proposem cinc excursions per fer des de Barcelona en transport públic.

A prop de Barcelona hi ha tot un món de possibilitats per gaudir de la cultura, l’esport i la natura. La zona metropolitana (corona 1) està connectada amb la ciutat per una àmplia xarxa de transport públic que facilita l’accés tant a nuclis urbans com a altres espais de gran valor i interès.

La targeta de transport integrada de deu viatges (T-10) d’una zona és un dels títols de l’ATM més utilitzats i disposa d’un màxim d’1 hora i 15 minuts per desplaçament, temps suficient per a arribar a qualsevol dels cinc punts que us recomanem visitar a continuació.

 

El monestir de Sant Cugat, reconegut a nivell europeu

El monestir de Sant Cugat del Vallès va ser fundat el segle IX i és un dels majors exponents de l’art medieval de Catalunya. El claustre està considerat una joia del romànic i és un dels més importants d’Europa. A quinze minuts de Barcelona, aquest conjunt monumental de més de 1.200 anys d’història ofereix visites guiades i audioguies per a donar conèixer tot els seus detalls arquitectònics i artístics.

Com arribar: FGC (S1, S2, S5 i S55) estació “Sant Cugat”.

Més informació: https://www.visitsantcugat.cat/monestir-de-sant-cugat/

 

La Cripta Gaudí, Patrimoni Mundial de la Humanitat

La Cripta Gaudí, situada dins la Colònia Güell, és un tresor declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO i situat a només vint minuts de Barcelona.

La Colònia Güell és un dels barris industrials més avantguardistes del segle XIX i va ser ideada per Antoni Gaudí per allotjar els treballadors de la companyia tèxtil Güell. Passejar pels seus singulars edificis modernistes captiva tant com la seva cripta, un dels secrets millors guardats de l’arquitecte. La Cripta Gaudí va servir de banc de proves per la Sagrada Família i s’integra perfectament en el bosc que l’envolta.

Com arribar: FGC (S3, S4, S8 i S9) estació “Colònia Güell”.

Més informació: http://gaudicoloniaguell.org/

 

Parc del delta del Llobregat, biodiversitat prop de la metròpoli

Amb una dimensió de 98 km2, el delta del Llobregat és un mosaic de paisatges on els espais naturals destaquen pel seu valor ecològic i on es conserva un dels aiguamolls més importants del país. L’espai que coneixem ara es va començar a formar fa 2.300 anys i actualment hi viuen més de 400 espècies animals, algunes d’elles en perill d’extinció i més 700 espècies de plantes. Hi ha itineraris senyalitzats amb diferent grau de dificultat (idonis per a totes les èpoques de l’any) i altres activitats programades com visites guiades i bird watching.

Com arribar: bus (49, 77, 94, 95, 99) , metro (L9) parades “Les Moreres”, “Cèntric” i “Parc Nou”.

Més informació: http://www.deltallobregat.cat/

 

Modernisme a Sant Joan Despí

La ciutat de Sant Joan Despí va ser l’escollida per Josep Maria Jujol, col·laborador d’Antoni Gaudí, per establir el seu laboratori arquitectònic de proves. Algunes de les seves obres més suggeridores són la reforma de Can Negre, una masia del segle XVII, i la Torre de la Creu, popularment coneguda per “Torre dels ous” pels adornaments dels cinc cilindres que conformen el perímetre d’aquesta casa d’estiueig.

Com arribar: Rodalies (R1 i R4) estació “Sant Joan Despí”.

Més informació: https://turisme.elbaixllobregat.cat

 

Parc fluvial del Besòs, un espai recuperat

Amb una superfície de 115 hectàrees, el parc fluvial del Besòs és un espai públic situat al llarg dels darrers nou quilòmetres de la llera del riu Besòs i recuperat de la degradació causada pel creixement de les ciutats del voltant durant els anys seixanta. La zona d’ús públic té una longitud de gairebé cinc quilòmetres per on es pot passejar a peu i en bicicleta.

Com arribar: Rodalies (R1 i R2) estació “Sant Adrià de Besòs”, bus (35, 42, 43, 44), metro (L1, L2, L9 i L10) parades “Baró de Viver”, “Santa Coloma”, “Antigues Sant Adrià”, “Bon Pastor”, “Can Peixauet” i “Bon Pastor”, Trambesòs (T4 i T5) parades “Estació de Sant Adrià” i “Sant Joan Baptista”.

Més informació: https://parcs.diba.cat/web/fluvial/el-parc-fluvial