El Bicing reprèn el servei

22/04/2020 - 18:09

Covid_19. A partir de demà, dijous 23 d'abril, les persones usuàries podran desplaçar-se en Bicing per la ciutat, sempre que segueixin les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Cal tenir en compte que les persones usuàries han de seguir un seguit de mesures sanitàries d'higiene i protecció. En la represa es posen en funcionament 57 noves estacions, que s'incorporen a la xarxa per oferir major cobertura territorial i millorar el servei.

A partir de demà, dijous 23 d’abril, a les 6.00 hores de la matinada, el servei Bicing tornarà a funcionar després d’una pausa d’unes setmanes a petició de les autoritats sanitàries i d’acord amb les mesures preventives de les diverses administracions sanitàries.

Tenint en compte que l’Estat d’Alarma continua vigent, totes les persones usuàries que podran tornar a utilitzar-lo per a desplaçar-se per la ciutat hauran de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries per a fer un bon ús del servei.

La tornada parcial al treball de molts sectors no essencials fa que sigui important que es pugui utilitzar de nou el Bicing, una vegada la ciutadania ja disposa de mesures de protecció personal, per tal de promoure una mobilitat sostenible i segura que permet la mobilitat individual i mantenir les distàncies de seguretat.

Malgrat tot, l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha marcat unes mesures sanitàries que cal tenir en compte a l’hora de fer ús del servei:

  • Rentar-se bé les mans, amb gel hidroalcohòlic o amb aigua i sabó, abans i després de cada trajecte, per evitar un hipotètic contagi indirecte.
  • Fer servir mascareta.
  • Utilitzar guants, que caldrà llençar un cop es deixi la bicicleta.

Tot i així, cal tenir en compte que no es permet utilitzar el Bicing si fa menys de 14 dies que s’ha obtingut un diagnòstic positiu per la COVID-19, si encara es manté algun símptoma o si s’ha estat en contacte amb alguna persona diagnosticada.

Cal tenir en compte altres recomanacions importants com: mantenir 2 metres de distància amb els altres ciclistes, procurar evitar l’ús de carrils bidireccionals i zones de vianants, evitar tocar-se la cara durant el trajecte i tapar-se la boca amb l’avantbraç es cas d’esternudar o tossir.

A més, és convenient utilitzar l’app del Bicing per retirar i ancorar bicicletes directament des del telèfon mòbil.

Els abonaments es perllongaran pel temps equivalent des de la suspensió del servei a la finalització de l’Estat d’Alarma, el que significa que les persones usuàries no perdran cap dia de servei.

Més estacions en servei

Amb la represa del Bicing es posaran en funcionament 57 noves estacions, de manera que el servei de bicicleta arribarà a barris que fins ara no disposaven del servei, com són la Marina del Prat Vermell, Trinitat Nova, Canyelles i la Vall d’Hebron.

Està previst que al llarg 2020 s’arribi a incorporar un total de 97 estacions noves, per oferir major cobertura territorial i millorar el servei que rep la persona usuària.

Mesures de protecció al personal de Bicing

S’han pres també diferents mesures per tal de protegir al personal que, una vegada comenci el servei, treballarà per tal que la ciutadania pugui utilitzar-lo.

En aquest sentit, pel que fa a la logística i al manteniment, tot el personal disposarà d’equips de protecció individuals (EPIs) amb guants i mascaretes FPP2, i s’assegurarà la distància de seguretat entre les persones treballadores, a banda de procedir a la desinfecció de les eines, dels espais de treball i de les bicicletes que arriben del carrer.