El bus a demanda arriba al Farró i Galvany

07/11/2022 - 11:29

Transport públic. Entrarà en funcionament el proper 28 de novembre per donar servei als barris del Farró i de Galvany, al districte de Sarrià Sant Gervasi.

Entrarà en funcionament el proper 28 de novembre per donar servei als barris del Farró i de Galvany, al districte de Sarrià Sant Gervasi i per donar resposta a les necessitats de mobilitat dels veïns i veïnes d’aquests barris, i acosta el veïnat d'El Farró a serveis bàsics com el CAP Adrià o l'Hospital Platon.

Un sistema adaptable i flexible

El recorregut del bus a demanda es basa en un sistema intel·ligent que encaixa les diverses sol·licituds de desplaçament rebudes amb antelació. El trajecte es pot sol·licitar en qualsevol moment, si bé es recomana que la petició es faci amb prou antelació a l’hora de recollida per garantir el bon funcionament del servei.

En el cas dels barris del Farró i de Galvany es comptarà amb 16 parades fixes per escollir el lloc de pujada, l’hora (dins de l’horari establert, de 7 a 21 hores de dilluns a divendres, de 8 a 21 hores els dissabtes i de 9 a 21 hores els diumenges) i el punt de baixada, per a un sol dia o bé de manera periòdica.

TMB i l’Ajuntament de Barcelona començaran el pròxim 14 de novembre la campanya informativa per explicar el desplegament del bus a demanda amb cartells i fullets que distribuiran informadors als equipaments i entre els usuaris de la nova àrea. També s’utilitzaran els sistemes d’informació dels autobusos i les parades, així com els canals digitals. Als consells de barri programats s’explicarà als veïns amb més detall com poden fer la descàrrega de l’app i acompanyar-los en el procés de registre i primeres reserves.

El quart projecte a la ciutat

El bus a demanda és una solució innovadora de transport públic amb la que qualsevol persona pot desplaçar-se d’un punt a un altre del barri i accedir a la resta de la xarxa de transport públic amb els abonaments i targetes habituals de tarifa integrada.

Es tracta de la quarta implantació a Barcelona del servei públic a demanda després de les de Montbau, Torre Baró i Torre Baró Sud-Vallbona Sud. En aquest cas, el servei funcionarà de la mateixa manera que línies esmentades.

Només cal que l’usuari o usuària es registri i faci la sol·licitud a través de l’aplicació El meu Bus, que es pot descarregar de franc a les botigues virtuals d’Apple i Android, i segueixi les indicacions per fer la reserva i acudir a la parada d’origen quan el bus estigui a punt d’arribar per la recollida.

La mateixa aplicació, que també es diu El Meu Bus i es pot obtenir de franc a les botigues virtuals dels sistemes de telefonia, serveix per modificar una petició o cancel·lar-la i rebre avisos de les variacions en el servei.

FONT: TMB