S'instal·len radars pedagògics per conscienciar en zones de risc viari

03/12/2014 - 14:20

Seguretat. Els dispositius informen els conductors de la velocitat i els alerten si excedeixen els límits permesos.

L’Ajuntament comença a instal·lar aquesta modalitat de radar, que informa però no sanciona, en 3 punts de la ciutat. Es pretén conscienciar els conductors que sobrepassen la velocitat permesa en zones sensibles com ho són els entorns escolars, els passos de vianants no semaforitzats i els carrers de velocitat 30.

El consistori ha triat 60 punts sensibles dels deu districtes de la ciutat i hi instal·larà de forma rotativa aquests radars pedagògics. Les primeres ubicacions són el carrer del Marquès de Sentmenat amb Comtes de Bell-Lloc, a Les Corts; al carrer de Pedrell amb Pujolat, a la Font d’en Fargues i al carrer de Freser amb Xifré, al Camp de l’Arpa del Clot. Aquest radars, mitjançant senyals lluminosos, mostren al conductor a quina velocitat circula i l’avisa si supera el límit permès en aquella via. Quan passin 15 dies es mouran els dispositius cap a altres zones de la ciutat.

Una prova pilot satisfactòria

El desembre de l’any passat l’Ajuntament va realitzar una prova amb radar pedagògic a l’Avinguda Foix, just a la sortida de Reina Elisenda dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), i el resultat va ser positiu. La presència del dispositiu de control va permetre baixar la velocitat mitjana un 10% i la velocitat punta fins a un 20%.