El transport públic de l’àrea de Barcelona marca un nou rècord amb 98 milions de viatges el mes de març

Metro, Ferrocarrils de la Generalitat, Rodalies i Tramvia han superat els registres prepandèmia del març de 2019.

..
25/04/2023 - 11:10 h

El mes de març va tancar amb un nou rècord de viatges a la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona. Segons l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) es van fer 98 milions de validacions que suposen un 3,5% més que la xifra de l’any 2019, i un 19% més respecte de les dades del 2022.

La tendència a l’alça de la demanda s’observa en tots els mitjans de transport, però resulta especialment significatiu el creixement del TRAM amb un 11% de validacions més que l’any 2019. Per la seva banda, els viatges als autobusos interurbans de la Generalitat creixen més d’un 8%, seguit del metro amb un augment del 7,8% i FGC amb una pujada prop del 6%.

El metro continua sent el mitjà de transport que registra més viatges amb més de 40 milions aquest passat mes de març. Així, consolida la seva recuperació amb un 23% més de validacions que el mateix mes de l’any passat i xifres superiors a les de 2019, quan es van registrar 37 milions de viatges.

Segons l’Autoritat de Transports Metropolitans (ATM), les validacions acumulades durant el primer trimestre de 2023 augmenten un 25% comparat amb l’any passat, recuperant més de 52 milions de validacions. Així i tot, encara no se superen les xifres del primer trimestre de 2019, situant-se un 1,5% per sota. 

La demanda acumulada ja s’apropa als anys prepandèmia i preveu una ràpida recuperació que ha estat progressiva des de 2020. A més, el nou sistema de validació sense contacte (T-mobilitat), segueix amb la seva implementació i registra més d’un milió de validacions en un dia feiner a tot el sistema d’ATM Barcelona. 

Font: ATM