El transport públic incrementa la seva oferta en la nova etapa i funciona al 100% en la majoria d'operadors

22/06/2020 - 10:11

Mobilitat i transports. L’oferta global de la xarxa s’apropa cada setmana més al 100%, el servei habitual previ a la pandèmia, que molts operadors ja apliquen des de fa alguns dies.

En aquests moments, el servei de metro, FGC, TRAM i Rodalies de Catalunya (a excepció de la R7, que segueix sense circular, al restar tancada la UAB, i la R8, que funciona al 50%) ja funciona al 100%. També els busos de TMB, la majoria dels de l'AMB i el NitBus, entre altres.

Aquest cap de setmana passat el transport públic de l’àrea de Barcelona va incrementar una vegada més el servei, amb reforços per segon cap de setmana consecutiu, per tal d’adequar-lo a l’etapa de represa, de manera que aquesta setmana gairebé tota la xarxa funcionarà al 100%.

A partir d’avui dilluns, la majoria d’operadors de transport públic augmenten les seves ofertes fins als nivells habituals que hi havia prèviament a la crisi sanitària. Si bé és cert que alguns mitjans de transport, sobretot ferroviaris, ja oferien el 100% de l’oferta en dies feiners i caps de setmana, com el metro o rodalies, la majoria d’operadors despleguen gairebé tots els seus efectius des d’aquest passat cap de setmana.

Recordem també que les autoritats sanitàries van establir que tots els seients dels vehicles ja es poden ocupar, de manera que la capacitat de la xarxa s’incrementa així notablement. Tanmateix, l’ús de la mascareta segueix essent obligatori per viatjar en transport públic.

En aquests moments, el servei de metro, FGC, TRAM i Rodalies de Catalunya (a excepció de la R7, que segueix sense circular, al restar tancada la UAB, i la R8, que funciona al 50%) ja funciona al 100%.

Per la seva banda, el transport per carretera recupera també el 100% en la gran majoria de casos, amb adaptacions concretes al nivell de demanda en alguns casos:

Les línies de busos de TMB funcionen ja al 100%.

El servei de Bus Metropolità de l’AMB torna a ser l’habitual, amb excepcions puntuals d’algunes línies, que s’adapten a la demanda en cada cas. El servei de Nitbus manté el 100% ja assolit aquest cap de setmana, amb excepció de la N10, N18 i N26.

– Les línies d’autobús de la Direcció General de Transports i Mobilitat funcionen amb una
oferta mitjana del 80%, que s’adapta però a les demandes de mobilitat de cada servei.

– Les línies urbanes de bus dependents de l’AMTU mantindran una oferta variable segons el
municipi, amb nivells generals d’entre el 80 i el 100%.

Recordem que la mobilitat i el servei de transport públic amb motiu de la revetlla de Sant Joan de la setmana vinent serà inferior, en comparació amb altres anys. Es limitarà la mobilitat entre municipis, i el metro, les L6 i L7 de FGC i TRAM acabaran servei a les 2 de la matinada. Més informació.

Font: ATM