Els gossos ja poden viatjar en metro

01/10/2014 - 14:14

Mobilitat. Des d’aquest 1 d’octubre i amb algunes limitacions, els animals poden accedir al metro fora de les hores punta els dies feiners.

Des d’aquest 1 d’octubre i amb algunes limitacions, els animals poden accedir al metro fora de les hores punta els dies feiners. Els festius i en període estival no hi ha limitació horària. Els gossos han d’estar lligats amb una corretja no extensible, dur morrió i, per la seva pròpia seguretat, no utilitzar les escales mecàniques. A més, cal que estiguin identificats amb un xip i inscrits al cens municipal.

Vídeo ‘Els gossos ja poden viatjar en metro’

A partir de l’1 d’octubre, els propietaris poden accedir al metro amb els seus gossos, una mesura que equipara Barcelona amb altres ciutats europees com Berlín, Brussel·les o Amsterdam, entre d’altres. Els dies feiners poden viatjar en metro fora de les hores punta, és a dir, no hi poden accedir entre les 7.00 i les 9.30 hores ni entre les 17.00 i les 19.00 hores. Els dissabtes i diumenges no hi ha limitació horària, així com tampoc durant el període estival, entre Sant Joan (24 de juny) i la Diada (11 de setembre).

Carme Méndez, presidenta de l’Associació per la Defensa dels Drets dels Animals, ha celebrat la notícia: “És un gran dia, realment Barcelona és capdavantera en aquests moments, i ho podem dir amb orgull, en estimar i respectar els animals”. També s’ha mostrat en aquests termes Jordi Martí, regidor de Presidència i Territori, que ha explicat: “Barcelona ja fa bastants anys que es va declarar ciutat amiga dels animals i no ho podem ser en tota la seva extensió sense normalitzar el fet que els gossos, amb limitacions, puguin fer servir el metro de Barcelona”.

Un ús limitat i amb sentit comú

Les limitacions estipulen que els gossos han de dur morrió i estar lligats amb una corretja no extensible i de menys de 50 centímetres de llarg. Poden usar l’ascensor i les escales de pedra però, per la seva pròpia seguretat, no està permès que utilitzin les escales mecàniques. A més, han d’estar identificats amb un xip i inscrits en el cens municipal.

Es podrà limitar l’admissió dels animals en situacions puntuals de grans aglomeracions i per motius de seguretat. Per tal de preservar la convivència, el propietari serà el responsable de complir amb l’ordenança d’animals, que també preveu altres garanties per al benestar animal, com una Declaració Responsable abans de comprar o adoptar un animal i el reconeixement de les colònies de gats ferals.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

Més informació:
Web d’Adopta BCN