En marxa la campanya de la Guàrdia Urbana per millorar la seguretat del transport escolar i de menors

27/11/2020 - 11:31

Seguretat i prevenció. La Guàrdia Urbana tindrà activada tota aquesta setmana una campanya específica dirigida a millorar la seguretat del transport escolar.

La campanya de control prioritza els entorns dels centres escolars, però s’estén a totes les vies de circulació de la ciutat.

La Unitat Central de Trànsit de la Guàrdia Urbana planifica i coordina any rere any una campanya específica dirigida a millorar la seguretat del transport escolar. El control s’estén a tots els mitjans de transport que fa servir l’alumnat per accedir als centres escolars (autocars, microbusos, vehicles comercials, etc.) amb l’objectiu de reduir la implicació d’aquest tipus de vehicles en accidents de trànsit.

Els objectius de la campanya, que estarà activa tota la setmana, són els següents:

 • Adoptar les mesures correctores adients per reduir el risc que es produeixin
  accidents motivats per deficiències tècniques dels vehicles.
 • Corregir les infraccions de circulació i les relacionades amb la manca d’ús o la
  utilització deficient dels elements de seguretat.
 • Aconseguir que els vehicles de transport escolar compleixin els requisits
  administratius obligatoris i la resta de condicions administratives que en regulen l’activitat.
 • Verificar que es compleixin les condicions de realització del servei.
 • Comprovar que els vehicles compleixin les condicions tècniques específiques del transport escolar i de menors.

Les infraccions que es corregeixen són, doncs, de diferents tipus i poden estar relacionades amb la documentació de la persona conductora i dels vehicles, les autoritzacions específiques de servei de transport escolar, les inspeccions tècniques dels vehicles i les pòlisses d’assegurança obligatòries, la presència d’una persona acompanyant (amb el perfil adequat) als vehicles quan sigui obligatori que hi sigui, el certificat negatiu al Registre central de delinqüents sexuals tant de la persona acompanyant com de la conductora del vehicle i l’estat dels dispositius d’emergència, els cinturons de seguretat, els pneumàtics i altres elements dels vehicles.