Enllestida la remodelació del carrer dels Almogàvers

17/10/2014 - 07:02

Urbanisme. El districte de Sant Martí ha acabat les obres de remodelació integral del carrer Almogàvers en el seu tram comprès entre l’avinguda Meridiana i el carrer Joan d’Àustria.

El districte de Sant Martí ha acabat les obres de remodelació integral del carrer Almogàvers en el seu tram comprès entre l’avinguda Meridiana i el carrer Joan d’Àustria. Les obres van començar el darrer mes de maig i han suposat una inversió de 676.198,73 €.

El carrer dels Almogàvers s’ha fet més accessible per a tots els ciutadans, un cop s’ha enllestit la remodelació que s’hi estava fent en el tram que va des de l’avinguda Meridiana fins al carrer de Joan d’Àustria, incloent-hi la cruïlla entre els dos carrers. Ara una de les vies més importants del districte de Sant Martí disposa d’unes voreres més amples, amb 4,6 metres a banda i banda de la calçada, que garanteixen un trànsit més fluid de vianants. La mesura s’ha consensuat amb la Guàrdia Urbana i pretén millorar la convivència dels veïns, ja que el carrer dels Almogàvers és força concorregut perquè condueix directament a l’estació de metro de Marina.

El projecte també incloïa la col·locació de nou mobiliari urbà, així com la renovació de l’enllumenat, que redueix el consum energètic gràcies a la tecnologia LED, en una mostra més de l’aposta decidida de l’Ajuntament de Barcelona per construir una ciutat més sostenible. La millora estètica és un dels beneficis que també ha aportat el canvi, tal com reconeix Freixedes:  “Aquella imatge, amb aquella llum groga, donava un aspecte una mica agressiu, potser no era el més idoni per intentar fer entendre que allà hi viu gent”. Les noves lluminàries augmenten la visibilitat a les nits, tant dels vianants com dels conductors, perquè disposen de dos fanals, un que il·lumina la vorera i un altre, la calçada. Aprofitant aquesta intervenció en el carrer dels Almogàvers, s’ha substituït l’enllumenat del carrer de Joan d’Àustria per posar-hi el mateix sistema. Tots aquests canvis, que tenen l’objectiu de millorar la qualitat i el manteniment de l’espai públic de la ciutat, van començar el darrer mes de maig i han suposat una inversió de 676.198,73 €.