Entren en servei tres noves estacions de l'L10 sud de metro

07/11/2021 - 12:00

Mobilitat i transports. L’entrada en servei tindrà lloc a les 3 de la tarda.

Es tracta de les estacions Port Comercial/La Factoria, Ecoparc, i ZAL/Riu Vell, que multiplicaran l’accessibilitat en transport públic a la principal zona industrial i logística de l’àrea de Barcelona

Avui, diumenge 7 de novembre, a les 3 de la tarda, entren en servei tres noves estacions de la línia L10 Sud de metro: Port Comercial / La Factoria, Ecoparc i ZAL / Riu Vell. 

D’aquesta manera la línia L10 sud de metro passa a tenir 11 estacions i la xarxa de metro fa més accessibles els llocs de treball del polígon industrial de la Zona Franca, un pol d’activitat econòmica clau a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Les tres noves estacions s’han construït en superfície sobre un viaducte que transcorre pel centre del carrer A del polígon, fins ara utilitzat com a ramal tècnic perquè els trens entrin i surtin de la seva base de manteniment, al taller de la ZAL.

Port Comercial / La Factoria és a l’altura del carrer 27, molt a prop de la Capitania Marítima de Barcelona i de diversos concessionaris d’automòbils.

L’estació Ecoparc és entre els carrers 3 i 4, davant de la cotxera d’autobusos de TMB de la Zona Franca, a la rodalia de l’Ecoparc de Barcelona i de diverses empreses de logística.

Finalment, ZAL / Riu Vell és al costat del Makro i del taller central de manteniment de l’L9/L10 Sud de metro.

L’obertura al públic es farà aquesta tarda a les 15.00 hores, després de l’acte institucional d’inauguració.

Les tres noves estacions tindran un horari diferenciat del bàsic de la xarxa de metro: obriran tots els dies de 5 del matí a 12 de la nit, igual que les de Mas Blau, Mercabarna i Parc Logístic de l’L9 Sud. Totes tenen en comú que estan situades en entorns no residencials.

Aquesta serà la quarta ampliació de l’L10 Sud, que es va obrir inicialment amb cinc estacions (de Foc a Collblanc) el 8 de setembre del 2018. El 2 de març del 2019 s’hi va afegir la de Provençana i el 23 de novembre la de Ciutat de la Justícia. L’1 de febrer del 2020 va entrar en servei la prolongació fins a la Zona Franca, ja en el viaducte del carrer A.

De les 11 estacions de la línia, tres són compartides amb l’L9 Sud: Can Tries / Gornal, Torrassa i Collblanc. Amb la prolongació fins a ZAL / Riu Vell, la línia 10 Sud passarà a tenir 8,5 quilòmetres de longitud.

El conjunt de la xarxa de metro s’ampliarà fins als 124,7 quilòmetres i les 164 estacions (125,4 i 166 comptant el funicular de Montjuïc), dels quals 36,4 quilòmetres i 35 estacions en línies de funcionament automàtic sense conductor com l’L10 Sud.