La bicicleta, protagonista a Barcelona

15/04/2018 - 13:00

Esdeveniments. Aquest diumenge 15 d’abril, la bicicleta ha estat la protagonista absoluta d’una festa celebrada al passeig de Lluís Companys.

El diumenge 15 d’abril, hem viscut la Festa de la Bicicleta 2018, una jornada cívica i participativa oberta a tota la ciutadania, en la qual el vehicle de dues rodes ha estat de nou el protagonista absolut, amb la Bicicletada popular i una festa amb activitats per a totes les edats al passeig Lluís Companys, a l’Arc de Triomf.

Enguany, la festa se celebra a l’abril perquè és el mes de la bici: el dia 19 és el Dia Mundial de la Bicicleta i, durant tot el mes, se celebra “30 dies amb biciBCN”, una iniciativa per promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual.

Aquesta proposta, oberta a persones de totes les edats, és una iniciativa que promou l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual, amb l’objectiu d’aconseguir una mobilitat més sostenible i saludable que ajudi a millorar la qualitat ambiental i recuperi l’espai públic per a la ciutadania. Així mateix, un dels objectius principals d’aquesta celebració popular és informar sobre la normativa d’ús de la bicicleta a la ciutat, per tal d’afavorir una circulació segura que permeti la coexistència i convivència entre els diferents modes de desplaçament.

Entre d’altres coses, també s’ha celebrat la Bicicletada, una pedalada popular oberta a la participació de tothom i amb un recorregut cèntric de 12 quilòmetres.

La festa, celebrada al passeig de Lluís Companys, ha comptat amb diverses activitats programades com diferents circuits infantils, un espai per provar bicicletes, curses de cargobike, un circuit amb bicicletes adaptades, un taller de pintura amb bicicleta, un concurs de mecànics i actuacions itinerants de màgia i acrobàcies amb bicicleta.