L'ampliació de voreres al carrer de la Riera Blanca avança

03/12/2014 - 06:21

El termini de finalització de les obres és el 31 de gener. Després d'un mes d'actuacions prèvies, s'inicia l'ampliació de voreres.

Els treballs del primer tram, costat Barcelona, del carrer de la Riera Blanca van començar a principis de novembre i ara es concentren en l’ampliació de voreres.

El carrer de la Riera Blanca és un vial fronterer entre el municipi de L’Hospitalet i Barcelona, ubicat al barri de la Maternitat i Sant Ramon del districte de les Corts. És un carrer de 40 metres d’amplada total i 230 metres de longitud en tres trams: la carretera de Collblanc – Regent Mendieta, Regent Mendieta – Pintor Pahissa i Pintor Pahissa – Travessera de les Corts.

La secció tipus actual del carrer de la Riera Blanca, en el tram d’actuació comprès entre la carretera de Collblanc i la Travessera, té un ample d’entre 18 i 19 metres entre la façana i la mitjana central, formada per una calçada de 15 a 16 metres d’amplada amb tres carrils de circulació de entre 2,75 i 5 metres, i en alguns trams existeix un carril per a estacionament de 2 metres i carrils de gir a l’esquerra de 2 metres. Les voreres tenen una amplada d’entre 5 i 6 metres, segons el tram.

L’augment de l’amplada de la vorera es produirà en el tram comprès entre el c. Collblanc i la Travessera de les Corts en 2,30 metres fins obtenir una amplada final d’un 7,50 metres pavimentada amb panot, reduïnt la calçada de la banda Barcelona, desplaçant el cordó d’aparcament, sense modificar ni l’arbrat ni l’enllumenat existents que mantenen la seva posició actual.

L’acció millorarà l’accessibilitat i les condicions d’ús per part dels vianants en una vorera molt utilitzada per part de vianants, comerços i establiments de restauració, en la qual hi ha també equipaments com el Centre Cívic Riera Blanca i a la Biblioteca Miquel Llongueras, parades d’autobús, etc.

Cal destacar que aquestes millores signifiquen un pas més en les accions que ja s’havien desenvolupat anteriorment en relació amb l’ampliació del tram d’aquesta vorera als dos costats de la cruïlla amb el carrer del Regent Mendieta.

Les fases de l’obra

Aquesta actuació es desenvoluparà per trams entre el 4 de novembre i el 18 de gener de 2015, ocupant un carril de circulació però mantenint en tot moment tres carrils de circulació. En aquest sentit, serà necessari retirar l’aparcament. Cal destacar que la parada d’autobús de TMB que hi ha entre els carrer del Regent Mendieta i del Pintor Pahissa es mantindrà durant tota la durada dels treballs però s’anirà movent d’emplaçament segons el tram on es treballi. La programació dels treballs d’aquesta obra és:

  1. Del 4 al 25 de novembre: treballs al tram entre la carrereta de Collblanc i el carrer del Regent Mendieta.
  2. Del 25 de novembre al 16 de desembre: treballs al tram entre els carrers del Regent Mendieta i del Pintor Pahissa. Caldrà retirar la plataforma existent al davant de la parada de TMB entre aquests dos carrers.
  3. Del 16 de desembre al 16 de gener de 2015:treballs al tram entre el carrer del Pintor Pahissa i de la travessera de les Corts, senyalitzable pel que fa a l’ocupació de l’aparcament a partir del 5 de desembre.
  4. Diumenge 18 de gener de 2015 (en funció de si hi ha partit al Camp Nou): treballs de pintat de la nova disposició de carrils mantenint el trànsit en tot moment.

*

Tot sobre les obres que es desenvolupen a les Corts a través d’aquest web específic.