Inscriu-te al Park(ing) Day Barcelona 2021

28/04/2021 - 12:50

Mobilitat i transports. Aquest any el Park(ing) Day Barcelona es celebrarà el 17 de setembre del 2021.

És un esdeveniment que es celebra des del 2014 a Barcelona i que consisteix en la transformació temporal de places públiques d'aparcament de cotxes en parcs, jardins o altres formes d'espai públic. Enguany es proposta com a temàtica central l'ecofeminisme, és a dir, propostes entorn l'urbanisme, l'arquitectura o el medi ambient des d'una perspectiva de gènere.

El Park(ing) Day Barcelonaés un esdeveniment anual, que coordina Espai Ambiental Cooperativa i ISGLOBAL amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona des del 2014, que aquest any se celebrarà el 17 de setembre del 2021.

Es tracta d’una acció performativa, de sensibilització i reivindicativa, en què diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’aprofitament de l’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

L’edició 2021 proposa l’ecofeminisme com a eix vertebrador

Amb aquesta iniciativa, es vol reivindicar l’urgent necessitat de repensar els espais urbans, per avançar cap a modes de viure i escenaris més respectuosos amb l’entorn i les generacions futures, amb un increment de les zones verdes i els espais públics i de joc i una reducció de la contaminació atmosfèrica.

L’edició d’aquest 2021 té com a eix l’ecofeminisme. Per tant, totes les activitats programades durant la setmana giren al voltant de l’urbanisme, la mobilitat i la salut des d’una perspectiva de gènere.

Les persones o entitats interessades en participar-hi tenen temps fins al 8 de juny per inscriure’s amb una proposta d’activitat o un projecte pel seu “park” a través d’aquest formulari.

Aquest any, a causa de la situació generada per la covid-19, es demanarà a les persones participants que s’adaptin a la normativa del PROCICAT . Per això, les entitats hauran de dissenyar les activitats i els Park(s) seguint les mesures de seguretat, higiene i distanciament físic.

Per resoldre dubtes sobre aquesta edició del Park(ing) Day Barcelona, s’oferiran tres sessions informatives en línia. La primera, adreçada a totes les noves entitats participants, està prevista per al proper dimecres 13 de maig, a les 18 hores. Les persones interessades han de confirmar l’assistència per mitjà del formulari, i l’organització els facilitarà l’enllaç de connexió a la reunió virtual.