Itinerari per la Via Laietana: Traspassant els murs

30/07/2019 - 10:44

Nou itinerari de l' Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Traspassant els murs  és un itinerari d’autor, guiat per Ricard Martínez, historiador i fotògraf. S’ha creat com una activitat al voltant de l’exposició La ciutat dels passatges. Abans de la Via Laietana, organitzada per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

L’itinerari es basa en la poderosa sensació que emana de les fotografies, quan aquestes són observades al mateix lloc on van ser realitzades. La ruta es construeix a partir d’una basta col·lecció de fotografies i dibuixos realitzats poc abans de l’enderrocament d’una via que havia de travessar una zona densament habitada per la història. Una àrea fotografiada per primer i darrer cop i que incorpora el repte extraordinari de visitar uns espais registrats per les imatges, que,  bé han desaparegut o, han estat traslladats. Els participants resseguiran aquesta absència en un escenari poblat per una nova ciutat.

Traspassant els murs constitueix una experiència participativa, on cada observador se sent còmplice d’una cadena de mirades unides per un mateix punt de vista, sempre en moviment. Transmet al participant el sentiment de mirar des del futur i el fa sentir dins d’un temps més gran, on hi contribueix per un instant.

Dates: dissabtes 14  (ja no queden places )  i 28 de setembre (ja no queden places )

5 d’octubre (ja no queden places )  i 19 d’ octubre de 2019

Horari: de 10 a 13 h

Places limitades (15 persones)

Preu: 10 €

Inscripcions aquí