Ja es pot utilitzar l’estació Ciutat de la Justícia de la línia 10 Sud de metro

29/11/2019 - 12:17

Mobilitat. La nova estació és la setena d’aquesta línia, que va de Foc a Collblanc, on té correspondència amb l'L5.

Dissabte passat es va inaugurar una nova estació de la línia 10 Sud de metro, l’estació Ciutat de la Justícia. La nova estació és la setena d’aquesta línia, que va de Foc a Collblanc, i la que fa 19 al municipi de l’Hospitalet. Dona servei al sector d’equipaments situat a la Gran via i al veïnat dels barris de Santa Eulàlia i Granvia Sud de l’Hospitalet. Està situada molt a prop de l’estació Ildefons Cerdà de l'L8 d’FGC, amb la qual es pot fer correspondència per un itinerari senyalitzat.

Des del passat 23 de novembre, la línia 10 Sud de metro disposa d’una nova parada: l’estació Ciutat de la Justícia..

Es tracta de la setena parada de la línia i dona servei al sector d’equipaments situat a la Gran via i al veïnat dels barris de Santa Eulàlia i Granvia Sud de l’Hospitalet. Està situada molt a prop de l’estació Ildefons Cerdà de l’L8 d’Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), amb la qual es pot fer correspondència per l’exterior amb un itinerari senyalitzat.

Amb Ciutat de la Justícia, la xarxa de metro passarà a tenir 158 estacions (160 comptant les dues del funicular de Montjuïc), de les quals 31 formen part de línies de funcionament automàtic sense conductor. Pel què fa a trens, en hora punta en circularan 155 (157 comptant els del Funicular).

Aquesta és la segona ampliació de l’L10 Sud, que va obrir les portes amb cinc estacions el setembre del 2018. La pròxima estació d’aquesta línia que entrarà en funcionament serà la de Zona Franca, al polígon industrial del mateix nom, durant el primer trimestre de l’any vinent.

L’acte inaugural va comptar amb la participació de la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcon, el president de la Generalitat, Quim Torra, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín.

Els primers veïns a estrenar l’estació van rebre com a obsequi un bitllet gratuït vàlid per fer dos viatges amb metro en un mateix dia. D’aquesta manera van poder veure l’arquitectura original de l’estació i comprovar l’eficàcia del funcionament automàtic del metro sense conductor.