La Guàrdia Urbana estrena 45 vehicles nous

02/12/2014 - 15:50

Seguretat. La flota de turismes del cos passa a ser de 171 unitats.

La Guàrdia Urbana de Barcelona incorpora un total de 45 nous vehicles a la seva flota. Es tracta de turismes, Seat Altea XL, 36 dels quals porten el logotip amb la nova imatge corporativa del cos i 9 més no duen logotip. Amb la incorporació dels nous vehicles, la flota de turismes del cos policial passarà a sumar un total de 171 unitats: 129 amb logotip i 42 sense.

L’Ajuntament de Barcelona treballa per tal de millorar el servei que cada dia ofereix la Guàrdia Urbana als barcelonins i a les barcelonines i, per aquest motiu, aposta per una de les eines més importants que tenen els agents per desenvolupar la seva feina. Es tracta de 45 vehicles dièsel, amb una cilindrada de 1.600 TDI i 105 CV de potència, per fer serveis i tasques de patrullatge per la ciutat. Els nous cotxes substituiran vehicles que havien quedat obsolets, renovant així l’actual flota del cos de policia barceloní i modernitzant-la amb les últimes tecnologies. De fet, els vehicles estan dotats de llums, sistemes acústics, GPS, ordinadors i d’altres elements que faciliten la feina dels agents.

Els nous vehicles s’han incorporat mitjançant l’adhesió a l’acord marc que va promoure la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), mitjançant un concurs públic del Consorci Català de Desenvolupament Local (CCDL-ACM). Aquest sistema innovador d’adquisició centralitzada ha permès que en el darrer any s’hagin lliurat 156 vehicles policials a una trentena d’ajuntaments, entre ells l’Ajuntament de Barcelona, amb una millora en el preu de l’adjudicació i amb un procés de contractació molt àgil i transparent.