En marxa una nova campanya de la Guàrdia Urbana per incrementar la seguretat de motos i ciclomotors

19/07/2021 - 12:55

Seguretat i prevenció. El dispositiu es mantindrà activat les 24 hores del dia des d’avui fins al diumenge, 25 de juliol.

A l’anterior campanya d’actuació per incrementar la seguretat viària de motos i ciclomotors, que va tenir lloc del 17 al 23 de maig, es van formular 568 denúncies.

Els usuaris i les usuàries de motocicletes són el col·lectiu amb més risc de sinistralitat a la xarxa viària de Barcelona. Tenen quatre vegades més risc de patir un sinistre que els conductors de turismes.

L’objectiu general de la campanya d’actuació impulsada pel Servei Català de Trànsit que s’activa avui i que acabarà diumenge és, precisament, reduir el nombre de sinistres amb implicació de vehicles de dues rodes i alhora fer disminuir els resultats lesius per als passatgers.

El control s’efectuarà des de dues vessants: d’una banda, s’incrementarà el control i la correcció de les infraccions relacionades amb la conducció de vehicles de dues rodes, i de l’altra, es prestarà atenció a les infraccions de la resta de conductors que puguin provocar accidents a aquest tipus de vehicles.

Es posarà una atenció especial en l’ús del casc protector, tant del conductor com de la persona acompanyant, així com a la documentació dels conductors i dels vehicles. També es sancionaran conductes relacionades amb distraccions de diferent tipus, girs indeguts, no obeir els senyals semafòrics o qualsevol altra conducta circulatòria manifestament temerària.

Totes les patrulles de servei en la via pública, estiguin o no assignades directament a la campanya, incidiran molt especialment en la detecció d’aquestes conductes infractores relacionades amb els objectius de la campanya.