La ronda de Dalt estrenarà coberta

11/11/2017 - 10:30

Mobilitat. Via lliure a la segona fase d’obres per cobrir la ronda de Dalt, a l’altura de la Vall d’Hebron.

La cobertura de la ronda de Dalt avança. El projecte per a la segona fase d'obres ha estat aprovat per la Comissió de Govern. Les obres s'iniciaran el març i s'executaran a l'altura del Mercat de la Vall d'Hebron i l'Institut Vall d'Hebron, situats entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

Les obres prendran el relleu de les actuacions que es van portar a terme durant l’estiu, amb què es van construir els fonaments i el mur estructural del mateix tram. La segona fase, que tindrà una durada prevista de deu mesos, inclou la construcció dels murs de recolzament laterals de l’estructura de cobertura, així com la mateixa llosa que cobrirà el tram de la ronda, les sortides d’emergència, la sala tècnica i les instal·lacions del túnel. Un total de 180 metres que van des del Mercat de la Vall d’Hebron fins al pont de l’avinguda del Jordà. Les obres tindran un pressupost de 10.644.281,56 euros.

El veïnat decideix

Un cop acabades les obres de cobertura, es concretarà un projecte mitjançant un procés participatiu per definir el nou espai urbà, l’ús i les característiques del nou passeig i la urbanització dels laterals. La nova superfície permetrà millorar la connectivitat entre els diferents barris i la permeabilitat urbana, i contribuirà a reduir la contaminació acústica.