L’Ajuntament de Barcelona presenta el projecte europeu EIT Urban Mobility en el marc del ‘V Encuentro de Ciudades’

08/02/2019 - 14:06

Mobilitat. La trobada, organitzada per la Dirección General de Tráfico (DGT), va comptar amb la participació de responsables de diverses institucions i ajuntaments, com l’Ajuntament de Barcelona, entre altres.

El Comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Lluís Gómez, va explicar la divisió del EIT especialitzada mobilitat urbana: la KIC anomenada EIT Urban Mobility, de nova creació, que integra a agents del camp de l’educació, la recerca i l’empresa i l’administració, de la qual Barcelona va entomar el lideratge el passat 5 de desembre de 2018.

El Comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Gómez, va ser l’encarregat de presentar el projecte europeu EIT Urban Mobility en el primer dia del ‘V Encuentro de Ciudades’, celebrat el dia 6 i 7 de febrer.

La trobada estava organitzada per la Dirección General de Tráfico (DGT), amb la col·laboració de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) i l’Ajuntament de Màlaga, amb el lema “Hacia una movilidad urbana”,

Durant la conferència, “Presentación del proyecto europeo EIT Urban Mobility: La innovació oberta al servei de la mobilitat urbana europea del futur”, Lluís Gómez va donar conèixer al públic assistent l’European Institute of Innovation & Technology (EIT), la iniciativa europea que recolza a innovadors i emprenedors per desenvolupar solucions en diverses àrees que responguin a reptes socials i que generin creixement i treball qualificat. L’EIT, integrant del programa europeu de recerca Horizon 2020 de la Comissió Europea, s’organitza pel Knowledege and Innovation Communities (KICs).

A continuació, el Comissionat va parlar concretament de la divisió del EIT especialitzada mobilitat urbana, és a dir la KIC anomenada EIT Urban Mobility, de nova creació, que integra a agents del camp de l’educació, la recerca i l’empresa i l’administració. Lluís Gómez ha finalitzat la seva intervenció parlant del lideratge de Barcelona al front del EIT Urban Mobility, que va guanyar el passat 5 de desembre de 2018.

El ‘V Encuentro de Ciudades’ se celebra per posar en comú les diferents polítiques de mobilitat que duen a terme responsables institucionals de ciutats de l’Estat, en àrees com plans de mobilitat urbana sostenible, campanyes de prevenció, seguretat vial o regulació del tràfic urbà.

En aquesta darrera ha participat Manuel Valdés, gerent de Mobilitat i Infraestructures de l’Ajuntament de Barcelona.

Més informació