L’alcalde participa al primer viatge del Bus Nàutic de Barcelona

L’alcalde Jaume Collboni, juntament amb el tinent d’alcaldia i regidor del Districte de Ciutat Vella, Albert Batlle, i el comissionat del Pacte per Ciutat Vella, Ivan Pera, han assistit avui al primer viatge del nou Bus Nàutic que connectarà els molls de Drassanes i Llevant del Port de Barcelona.

..
05/07/2024 - 10:57 h

L’alcalde ha destacat la millora de la connectivitat en transport públic i ha emmarcat la iniciativa en l’esforç de la ciutat per “diversificar i fer més forta l’economia local” i, especialment, en l’aposta per l’economia blava.

Collboni ha explicat que és un dels projectes que “les administracions teníem als calaixos i eren reivindicacions dels barris de l’entorn i que ara s’han accelerat perquè la ciutat ha agafat el repte de la Copa Amèrica”. L’alcalde ha posat en valor que s’han accelerat tot un conjunt de millores i de permeabilització de la ciutat amb el mar, i que l’enllaç dels molls amb el Bus Nàutic “va directament lligat al procés de transformació de Ciutat Vella i serà una connexió de la nova Rambla amb la bocana, una extensió de la Via Laietana, la part baixa del Paral•lel i els espais marítims del port i la ciutat”.

El servei de Bus Nàutic estarà en funcionament a partir del 4 de juliol, durant un mínim de 12 hores al dia i amb freqüències d’entre 15 i 30 minuts. El recorregut dura 10 minuts i connectarà els molls amb dos catamarans de zero emissions operats per l’empresa Alsa.

El preu del bitllet és d’1,90 euros per trajecte.

A l’acte d’inauguració d’avui han assistit també el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, el director del Port Vell, David Pino, i el conseller delegat d’Alsa, entre altres autoritats i assistents.