Les noves àrees d’estacionament multiús al Raval comencen a implementar-se

22/06/2022 - 14:45

S’amplien les zones de càrrega i descàrrega amb 256 places noves compartint l’espai amb altres usos per a residents i motos.

S’inicia una nova fase del Pla d’accions de Mobilitat al Barri del Raval amb la creació de noves àrees d’estacionament multiús que permeten incrementar i guanyar 256 places noves de càrrega i descàrrega de mercaderies, amb horari més reduït: de 9.00 a 13.00 hores a l’interior del barri. Al perímetre del Raval, l’horari de la càrrega i descàrrega es manté de 8.00 a 20.00 hores.

S’incrementen  les  hores d’estacionament  exclusiu per a residents.

Aquestes noves àrees faciliten altres usos dels espais, fora de l’horari destinat a la càrrega i descàrrega. D’aquesta manera,  algunes de les zones  es reconverteixen en  estacionament exclusiu per a residents, incrementant el nombre d’hores  per al veïnat:  de 13.00 a 9.00 hores. Altres espais es destinen a aparcament per a motos i en  algunes de les zones no es permetrà  l’aparcament i resten com a espais  per a la millora de pas dels vianants.

Implementació de les àrees d’estacionament multiús

La implementació d’aquests nous espais,  la modificació dels  existents i la senyalització corresponent a cadascuna de les places es farà per fases. La primera s’inicia dilluns 27  de juny a la zona sud del Raval i s’estendrà durant el mes de juliol per les zones del centre i nord del Raval.

El total de 256 noves places  queden  repartides en els següents trams:

Raval Sud: sumarà un total de 38 places i es distribuiran entre:

  • Nou de la Rambla, carrer de l’Arc del Teatre, avinguda del Paral·lel, Plaça Ramon Berenguer el Vell i Portal de Santa Madrona

Raval Centre: 112 places  que es distribuiran entre:

  • Marquès de Barberà, Unió,  Sant Oleguer, Rambla del Raval, Sant Rafael i Sant Josep Oriol, Arc de Sant Agustí, Junta de Comerç, Ronda de Sant Pau i Hospital.

Raval Nord: 106 espais entre les localitzacions següents:

  • Ronda Sant Antoni i Riera Alta; entorns de plaça Castella  i Terenci Moix, plaça dels Àngels, Montalegre,  plaça Vicenç Martorell, plaça Pedró; Egipcíaques, plaça Bonsuccés, Pintor Fortuny i  Joaquin Costa.

 

L’objectiu principal  d’aquesta acció és augmentar el nombre d’espais destinats a la càrrega i descàrrega  per evitar aparcaments irregulars, reduint  l’horari  a la franja del matí;  i   garantir   la funcionalitat de la distribució urbana de mercaderies de manera eficient, adaptada a les noves formes de distribució  i consum, i alhora compartir els espais amb altres usos per a residents i vianants.

Aquests canvis formen part del Pla d’accions de mobilitat al Raval que es va iniciar el desembre de 2021 amb  la restricció horària de cotxes a l’interior de la trama urbana, i  el canvi de sentit de circulació de quinze carrers del Raval  per reduir el trànsit de pas i  mantenir l’accessibilitat en vehicle privat per a residents i serveis del barri. D’aquesta manera, es pretén  fer compatible la qualitat de vida dels i les veïnes del Raval amb l’activitat econòmica que hi ha al barri, però prioritzant els vianants com els veritables protagonistes de l’espai públic i el transport sostenible.