Més de 40.000 arribades i sortides d'autocars a l'Estació Barcelona Nord

Tanca la temporada d'estiu amb un 48% més d’expedicions que l’any passat i iguala les xifres prèvies a la pandèmia.

..
21/09/2022 - 17:49 h

L’Estació Barcelona Nord ha registrat, entre els mesos de juny i agost, més de 41.000 arribades i sortides d’autocars, el que suposa un increment del 48% respecte a l’any anterior i iguala les xifres de 2019. El nombre de viatgers que han passat per l’estació durant aquests mesos supera els 700.000.

El que més destaca son les línies amb destinacions internacionals, que han crescut un 32% respecte l’any passat i un 14% més que el 2019. El destí més amb més sortides ha estat França, seguit d’Itàlia.

Les xifres d’aquest estiu confirmen que l’Estació Barcelona Nord es consolida com a referent de sortides i arribades d’autocars a destinacions nacionals i internacionals, amb operadors com Alsa, BlaBlaBus, FlixBus, Monbus, Moventis i Sagalés. També és el punt de sortida i arribada de viatges discrecionals, com per exemple aquells adreçats a la gent gran (Imserso i Mundosenior) i de colònies d’estiu per a infants i joves.

La Costa Brava i els Pirineus els destins catalans més visitats

En el territori català, les línies amb més desplaçaments i viatgers han estat les que van a la Costa Brava, amb un 50% més d’expedicions que l’any anterior. El següent destí amb més sortides i arribades des de l’Estació Barcelona Nord ha estat la zona dels Pirineus, seguit de la línia que porta a Cardedeu, que fa parada a La Roca Village; i la de l’Aeroport de Girona. Aquest estiu també s’han triplicat les sortides d’excursions d’un dia des de l’Estació.

El nou hub de mobilitat turística de la ciutat

L’Estació Barcelona Nord va iniciar, l’any passat, el procés de transformació per esdevenir el nou hub de mobilitat turística de Barcelona. Des d’aleshores, concentra bona part dels fluxos d’arribades i sortides d’autocars de la ciutat.

L’Estació ha modernitzat els seus serveis i ha reformat diferents espais amb l’objectiu de millorar l’experiència de les persones usuàries i de les empreses operadores. Els treballs realitzats han permès potenciar la centralitat i connectivitat amb altres modalitats de transport mitjançant l’obertura d’un nou accés principal al carrer Nàpols, que connecta amb el Metro i les diferents línies de Rodalies amb parada a Arc de Triomf.

Tot plegat ha fet que l’Estació Barcelona Nord estigui esdevenint l’espai de referència per a les principals excursions i sortides turístiques de Barcelona.